dizel dpf li araçta mobil 0-40 uygun mudur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yua
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
5w30 demenizin sebei mobilin esp (dpfli araçlar için geliştirilmiş yağı) sadece 5230da olmasıydı artık onunda 0w40ı çıktı yani esp oldupu sürece fark etmez viskoliziteye takılmayın DPF için fark etmez, fark eden tek şey yağdaki küldür.

bu arada esp 5w30da opel onayı yoktur 0w40 espde var (hatta önüne direk dexo2 onayını basmışlar resmen gm araçlarına özel yapılmışçasına) bu nedenle ben 0w40 espyi tercih ederdim

https://www.opelgm.com/Mobil-1-ESP-0W40-Motor-Yagi-4-Litre,PR-5122.html

5w30 demenizin sebei mobilin esp (dpfli araçlar için geliştirilmiş yağı) sadece 5230da olmasıydı artık onunda 0w40ı çıktı yani esp oldupu sürece fark etmez viskoliziteye takılmayın DPF için fark etmez, fark eden tek şey yağdaki küldür.

bu arada esp 5w30da opel onayı yoktur 0w40 espde var (hatta önüne direk dexo2 onayını basmışlar resmen gm araçlarına özel yapılmışçasına) bu nedenle ben 0w40 espyi tercih ederdim

https://www.opelgm.com/Mobil-1-ESP-0W40-Motor-Yagi-4-Litre,PR-5122.html

arkadaşın arabaya konulan yağ esp değil, benim de kastettiğim zaten esp serisi 5-30 yağ.
0-40 yağ genellikle yağ eksilttiği yönünde şikayetler alıyor, zaten mobilin en iyi yağı olduğunu belirttim.
5-30 yağ da bu şikayet yok.
deksos 2 onayını sadece forumda bizler biliyoruz, servislere sorun %95'i deksos'un ne olduğunu bilmez. adamlar hala gm 10-40 yağ kullanıyor turbo dizel arabaya.
ne servisi ne başkası bu ülkede işini hakkı ile bilerek yapan %5'i geçmez.
belki yeri değil ama dün başımdan geçen bir olayı nakledeyim.
daha 5 aylık aracımın çamurluğunda otoparkta küçük bir göçük olmuş, epeydir duruyor ama her arabaya binip indiğimde gözüme batıyor. kaskonun mini onarımından gerekirse yaptırayım dedim.
Alanyadaki Otoking'i beğenmediğim için dün Antalyaya gitmiştim, sahibi benim sigortacı arkadaşımın samimi arkadaşı. sigortacı arkadaşa telefon ettirip Otoking'e gittim sahibi ile arabaya baktık, kaportacıyı çağırdı.
yaparız dediler, nasıl yapacaksınız dedim internetteki 10 liraya satılan silikonla yapıştırıp geriye çeken aleti tarif ediyorlar. ondan bende de var karbondioksit gazı ile denesek mi acaba iz kalırmı diye şüphem var dedim.
o ne dediler, Türkiyenin en büyük en yaygın onarım servisinde karbondioksit gazını bilen yok.
ben de tarif ettim; göçüğü ısı tabancası ile ısıtıp oraya karbondiokst gazı sıkıyorsunuz. gaz -75 derecelerde soğuk olduğu için ısınan metal ani soğuyarak metal hafızası denen olayla kendiliğinden yerine geliyor dedim.
biz öyle bir şey ne gördük ne de duyduk dediler.
bu firma Türkiyede ki sigorta şirketlerinin %80 ile anlaşmalı ve onarım hizmeti veriyor.
üstelik benim gittiğim yer ilçe falan değil büyükşehirde ve yıllık binlerce araba girip çıkıyor.

Dikkatli kullanıcı yağ dahil her seçimde son kararı vermeli. Yetkili Servis, en tecrübeli servis ve usta dahi olsa son onayı aracı kullanan kişi vermeli diye düşünüyorum.

0W40 yağ çok ince yağ. Sizin araç Opel Dizel, benim araç farklı birşey fakat yağ konusunda fevkalade hassas. Mazda RX-8 modeli için Amerika'da 5W20, Türkiye'de 5W30 öneriyor ancak bunun en önemli sebebi yakıt tüketimini düşürmek ve motora performans katmak için diye düşünüyorum. Yaz geldiği için geçen ayki değişimde Mazda'nın önerdiği 5W30 değil, Amerika'daki deneyimli Mazda kullanıcılarının uygulamalarına da bakarak 15W40 Mineral Yağ kullandım, içim rahat.

0W30 gibi 0'lı yağlar sentetik olmalı, ve sentetik yağın deterjan özelliği fazla deniyor, o yüzden daha çok eksiltebilir de.

arkadaşın arabaya konulan yağ esp değil, benim de kastettiğim zaten esp serisi 5-30 yağ.
0-40 yağ genellikle yağ eksilttiği yönünde şikayetler alıyor, zaten mobilin en iyi yağı olduğunu belirttim.
5-30 yağ da bu şikayet yok.
deksos 2 onayını sadece forumda bizler biliyoruz, servislere sorun %95'i deksos'un ne olduğunu bilmez. adamlar hala gm 10-40 yağ kullanıyor turbo dizel arabaya.

Şuanki yağoın ESP değil newlife 0w-40 olduğunu anladım, siz sonraki değişimde esp 5w30 koyun dediniz esp olması nedeniyle bende espninde 0w40ı çıktı onu koyun dedim çünkü ESP 5w30a dexos2 onayı yok ESP 0w40ta ise var hatta dexos2ye özel yapılmış gibi.

Ayrıca 0w yağ özellikle soğuk havalarda turbo araçlar için en iyisidir.

konyaya geldim 4 gün oldu çok kısa mesafelerde kullanmaktayım aracımı, önceleri ilk çalışmada epey sesli vuruntulu çalışan aracım çok rahat akıcı çalışmakta tabi yine dpf takip ediyorum ne sıklıkla devreye giricek,,, son olarak şunu da belirteyim aracım önceleri max 195 yaptığı yolda yağ değişiminden sonra ilk defa aynı yerde 205 km/h hıza ulaştı performans yönünden artı olduğu net ...

Geri