5w30 demenizin sebei mobilin esp (dpfli araçlar için geliştirilmiş yağı) sadece 5230da olmasıydı artık onunda 0w40ı çıktı yani esp oldupu sürece fark etmez viskoliziteye takılmayın DPF için fark etmez, fark eden tek şey yağdaki küldür.
bu arada esp 5w30da opel onayı yoktur 0w40 espde var (hatta önüne direk dexo2 onayını basmışlar resmen gm araçlarına özel yapılmışçasına) bu nedenle ben 0w40 espyi tercih ederdim
https://www.opelgm.com/Mobil-1-ESP-0W40-Motor-Yagi-4-Litre,PR-5122.html
arkadaşın arabaya konulan yağ esp değil, benim de kastettiğim zaten esp serisi 5-30 yağ.
0-40 yağ genellikle yağ eksilttiği yönünde şikayetler alıyor, zaten mobilin en iyi yağı olduğunu belirttim.
5-30 yağ da bu şikayet yok.
deksos 2 onayını sadece forumda bizler biliyoruz, servislere sorun %95'i deksos'un ne olduğunu bilmez. adamlar hala gm 10-40 yağ kullanıyor turbo dizel arabaya.
ne servisi ne başkası bu ülkede işini hakkı ile bilerek yapan %5'i geçmez.
belki yeri değil ama dün başımdan geçen bir olayı nakledeyim.
daha 5 aylık aracımın çamurluğunda otoparkta küçük bir göçük olmuş, epeydir duruyor ama her arabaya binip indiğimde gözüme batıyor. kaskonun mini onarımından gerekirse yaptırayım dedim.
Alanyadaki Otoking'i beğenmediğim için dün Antalyaya gitmiştim, sahibi benim sigortacı arkadaşımın samimi arkadaşı. sigortacı arkadaşa telefon ettirip Otoking'e gittim sahibi ile arabaya baktık, kaportacıyı çağırdı.
yaparız dediler, nasıl yapacaksınız dedim internetteki 10 liraya satılan silikonla yapıştırıp geriye çeken aleti tarif ediyorlar. ondan bende de var karbondioksit gazı ile denesek mi acaba iz kalırmı diye şüphem var dedim.
o ne dediler, Türkiyenin en büyük en yaygın onarım servisinde karbondioksit gazını bilen yok.
ben de tarif ettim; göçüğü ısı tabancası ile ısıtıp oraya karbondiokst gazı sıkıyorsunuz. gaz -75 derecelerde soğuk olduğu için ısınan metal ani soğuyarak metal hafızası denen olayla kendiliğinden yerine geliyor dedim.
biz öyle bir şey ne gördük ne de duyduk dediler.
bu firma Türkiyede ki sigorta şirketlerinin %80 ile anlaşmalı ve onarım hizmeti veriyor.
üstelik benim gittiğim yer ilçe falan değil büyükşehirde ve yıllık binlerce araba girip çıkıyor.