Dizel Astra Sedan İle 650 km Şehirlerarası

yakıt geri dönüşümden enjektöre katar temizlik yaptır,enejektörlere baktır akıtma vs artı servisde yakıt geridönüşüm ölçümü yaptır , yakıt ve hava filitresine birde egr ye baktır normal değil yakıtın

tmm tşk ederim bunlarıda yaptıracağım

Bazı arkadaşların dediği gibi Şehir içi tüketim, trafik durumu ve kullanıma göre değişebilir.
Şehir dışı 47 lt ile 650 km kesinlikle normal değil, 870 km gidiyoy iseniz kullanımınıza göre bu değer normal sayılabilir. Bu değer, 100 km'de (47/8.7) = 5.4 lt yapar. Klimanın sürekli açık, trafiğin yoğun (uzun yolun çoğunluğu tek geliş-gidiş ise kamyon peşine takılabilirsiniz) arabanın yüklü (4-5 yolcu) vb durumlarda 100 km'de 5.4 lt normal.
Ancak, benim asıl aklıma takılan 110 km hız sabitleyici ile 6.viteste demişşiniz. Eğer yol uygun değilse, araç 6. viteste 5. vitese göre daha fazla yakıt harcar. Aynı yolu, hız sabitleyiciyi kullanmadan manuel giderseniz yakıt tüketiminizin dahada düşeceğini söyleyebilirim.

Bazı arkadaşların dediği gibi Şehir içi tüketim, trafik durumu ve kullanıma göre değişebilir.
Şehir dışı 47 lt ile 650 km kesinlikle normal değil, 870 km gidiyoy iseniz kullanımınıza göre bu değer normal sayılabilir. Bu değer, 100 km'de (47/8.7) = 5.4 lt yapar. Klimanın sürekli açık, trafiğin yoğun (uzun yolun çoğunluğu tek geliş-gidiş ise kamyon peşine takılabilirsiniz) arabanın yüklü (4-5 yolcu) vb durumlarda 100 km'de 5.4 lt normal.
Ancak, benim asıl aklıma takılan 110 km hız sabitleyici ile 6.viteste demişşiniz. Eğer yol uygun değilse, araç 6. viteste 5. vitese göre daha fazla yakıt harcar. Aynı yolu, hız sabitleyiciyi kullanmadan manuel giderseniz yakıt tüketiminizin dahada düşeceğini söyleyebilirim.

Gebze'den Otobana girip Ankara'dan çıkıyorum.Yani bu yolu biliyorsanız sorun olmayacağını bilirisiniz?
Bazen Hız Sabitleyiciyi kullanmadığımda Yakıt daha çok yakıyor.

bende 2011 astra sedan 1.3 CDTİ var 120-130 km hızla şehirler arası 900 km şehir içi 600 km civarı gidiyorum depo 52 litre bu araca 90-100 km hızla 1200 km. yaptıranlar var

göstergedeki çizgilerle yakıt ölçümü yapılıyor mu halen :) !? Kaçıncı yüzyıldayız ?

bugün eskişehirden bursaya gittim aracım 2011 1.3 classic easy yol bilgisayarını benzinlikte yani şehir içinde sıfırladım ikea otoparka vardığımda gidilen mesafe 174.8 ortalama hız 86 km tüketilen yakıt 5.7 litre ortalama 3.3 litre idi. Dönüşte evin önünde baktığımda gidilen toplam mesafe 346.7 km ortalama hız 79 km tüketilen toplam yakıt 13.1 litre ortalama tüketim 3.8 litre idi. Dönüş bursa şehir merkezinden yoğun trafik vardı inegölü geçtikten sonra rampalarda bir vectra ile köşe kapmaca oynadık bana biraz bozuldu galiba:D yol çalışması ve bayram dönüşü nedeniyle uzun bir süre rampada kamyon takip ettim. tüketim resimlerini ekleyeceğim. dönüşte ortalamam 4.5 litre olur diye düşünüyordum ama olmadı. hızımı 90_120 km arasında tutmaya çalıştım gerisini astra yaptı:cool:

bunlarda resimler:D

28102012042[1].webp

28102012048[1].webp

valla ben sürekli uzun yola cikiyom 2008 sedan 1.3 dizel arabam var. yarın sabah izmir e gitcem işte
esk.-izmir arasi 450 km civari bende yakıt cizgilerinden 3 ini harciyom. gidesiye kadar. toplam 8 cizik var...
aynı sekilde antalya eskişehir arasi da ort. 450 km ve ayni sekilde 3 cizgi civari tutuyo.
burdan da hesaplamak gerekirse 1 cizik ile 150km gidiyo. 8 cizik ile ort. 1200 km gitcek ki genelde yol bilgisayari da beni destekliyo fulledigimde 1200 civari degerleri menzil olarak gösteriyo :D

ßu NasıL Bi Yakıt HesapLamadır AnLamadım :) İlk defa Duyuyorum 1Çizik 2Çizik :)

Geri