dizel araçlarda partikül filtresi temizliği

teknokolik35

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar yeni 1.3 cdti 95 bg olan opellerde partikül fitresi varmış dün akşam eve gelirken birden ekranda partikül filtresi temizleniyor sürmeye devam edin yazdı ekranda. işyerim le ofis arasıda yakın. ulen dedim arabaya bak canı sıkılmış sürün beni diyor. neyseki tam eve yaklaştım filtre temizlendi dedi. 95 bg sanırım astra j lerde var bu motorları kullannan arkadaşların tecrülereini paylaşabilirler mi

aynen partükel filitresinin temizligini bitirene kadar gezdirecen artik...kakasini yapana kadar :D yani...yoksa filitre tikanir..ve isin kötü yani bunu temizlerken o anlik yakit harcaman baktinmi ???? uyyyyy. istemem kalsin

bendede opel zafira opc var aynen ayda bir falan yani ben sehir ici cok gezersem motor tuhaf calisiyor ve acayip duman atiyor kokusu bile manyak sekilde hemen opele gittim bana kendini temizliyor dedi yani hersey normal mis.otobanda gezersen hic belli etmeden temizliyormus.sehir ici kötü oluyor

arabayı sürmeye devam et demesi tuhafff yaw. evin önüne gelmişim arayı koyacak yerde bulmuşum ama bizim düldülün canı gezmek istiyor :))

Zaten bu filtre eğer şayet aracınızda varsa temizlenmesi yüksek devirler kendini temizleniyor. Serviste araç tam dip gazla temizliyor. Vs.vs

Siz çok düşük devirlerde kullanıyorsanız bu uyarı almış olabilirsiniz. Fakat 1.3CDTI araçta bu filtrenin olduğunu sanmıyorum.

astra aracım dün itibariyle yerini 2011 yeni merivaya bıraktı :) astrada zaten partikül filtresi yoktu. ama yeni merivada varmış.

serviste ben cihazla temizliyorum..cihaz aracı acık havaya alın diyo :)

Bende bikeresinde serviste temizlettim, Tech 2 bağlanıp Partikül temizliği yaptırıyorsunuz ve süper temizliyor, ancak bi keresinde trafikte temizlenmesine denk gelmiştim, servistekinden çok farklı trafikte iken düşük devirde kendi kendine ıkınıp duruyor , ancak serviste 3500 devirde ortalama 6.5 litre/saat sarfiyatla 7-8 dk da temizliyor bu esnada motor ısısı 90 derece iken egsoz ısısı 850 dereceye kadar çıkıyor :D

yahu bu 2006 corsa cdtı larda var mı kı ??

bende 2006 astra 1.3 de 5 yıl boyunca hiç anlamadım temizlik yapıp yapmadığını yaptıysada ekranda yazmadığı için anlamıyorsunuz. merivada alenen yazınca ekranda bi de sürmeye devam edin deyin ce :))

Geri