4) Basit bir matamatik hesabı demişsiniz sanırım toplama çıkarmanız zayıf yılda 10000 km yaparsan hiç bir şekil karda değilsin.. hani bunu ben geçdim burdaki pek çok dizelci arkadaşlarda diyor zaten yılda 20 bin civarı yapıyorsanız benzinli alın diyorlar çok basit bir hesap yapın gidin 10 bin km lik bir benzinin fiyatını alın sonra 10 bin km lik bir mazotun fiyatını alın mazotlu arabaya benzliye göre verdiğiniz 5 bin tl yada 10 bin tl fazla farkı düşün bakalım ne kadar kardasınız ne kadar zarardasınız..
![]()
abicim onlarca defa hesap yaptım. yılda tam olarak 20 bin km yol yapıyorum buyur bu da hesabı. arabam dizel. bakım masraflarının fazlalığından soz etmışsın. 10 liraya mazot, 10 liraya hava, 10 liraya polen, 10 liraya yağ filtresi alıyorum. toplam 40 lira. 3 yıldır fiyat değişmedi. her zaman aynı 40 tl. castrol magnatec 10-40 kullanıyorum bununda fıyatı benzınlı dizel farketmıyor. bana neyın bakımının ekstra oldugunu soylermısınız. ben arabamı 2006 senesinde 50 bin km de , 14.500 e aldım. bugun 2010 ve 13.000 liraya çok rahat arabama alıcı buluyorum aracım 133.000 de. 10.000 km de bir bakıma gırıyorum. 8 defa bakıma , 1 kere ağır bakıma (triger vs), 1 de mekanik bakıma ön düzeni değiştirdim çunku 16 jant ve 5 lik yay kombinasyonuyla aracı 1 sene ıstanbul yollarında yordum.. 1 kere lastik takımı değiştirdim. bakım masrafım 3 yıldır 130-140 değişiyor 4 filtre ve castrol.
şimdi bana bunun nesinin masraflı oldugunu biri açıklasın. hanginiz 80 bın km kullanıp aracının değerinden sadece 10% kaybedıyor. bırakın Allah aşkınıza
ben arabayı alırken 1.4 benzınlı 3k comfortları da uç aşşağı 5 yukarı aynı fıyattı. fazlası vardı eksiği yoktu. çunku o modellerde abs donanımı var. o yuzden bıraz daha pahalı. sadece yıllık 200 tl vergi avantajı vardı ama ben onu hem aracın gidişinden torkundan, hemde alırkenki ucuzluğundan amorti ettim.
herturlu hesabıda karşılıklı oturup yapmaya hazırım. 2.el alınacak olan temiz bir dizel , size her zaman kazandıracaktır. ben iyiki temizini bulmuşum diyorum siz bu kadar dizelleri karalayınca. ne sorunlu arabalarmış dizeller arkadaş. bi bana denk gelmemiş

Son düzenleme: