Dizel Araba Nasıl Kullanılmalı ?

Astra Maniaa

Bölüm Sorumlusu
Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar 12 senenin sonunuda g kasa astramı classic olan h kasayla değiştirdim ve seçimim dizel oldu.. Benzinli aracımda 2000-2500 devirde vites değiştirirdim 100kmde 7.5 yakardı fakat hayatımda hiç dizel araba kullanmadım

Nasıl kullanmam gerektiğini hangi devirlerde kullanmam gerektiğini aradımı sıfır aldım neler yapmam gerektiğini öğrenmek için sizden yardım istiyorum teşekkürler...

Son düzenleme:
sehır ıcı bı anda yuklenmem dıyosan 2000 cok ıyı bır deger..bıraz seri kalkarım dıyorsan 2300-2400 lerı cok gecme yakıtta farkını görursun..

fazla zorlama .. 3000 gecmemeye calıs.. gazlıyacaksanda 6000 cevır ama turboya dıkkat et.. turbo bıttımı motorda bıter..

6000 mi :eek: hangi dizel araba 6000 çeviriyo merak ettim .

Kullanım şekliniz 2000 deviri geçmemeli
araç max torkunu 1750 dd verir max gücü 4000 de.
İdeal vites değiştirme devriniz 2000 civarı olmalı.1750 de kullanırsanız ekonomik değerleri yakalarsınız.

bende 2.0 dti var. aynen üstteki arkadaşın dediği değerlerde kullanıyorum. uzun yolda aracım 115 kr yakıyor. ben de katılıyorum 3000 devri geçmemeye çalış.

viteslerimi 2000 devirde değiştiririm. uzun yolda da ortalama 1700 devirle rolantide gibi giderim yakıtı çok az yakar. ancak benim aracım 2.0 lık motor. araçtan araca fark edebilir.

bir de forumda okuduğum kadarıyla dizeller zaten düşük devirlerde daha iyi tork alıyormuş diye biliyorum ama kavramları fazla bilmiyorum seni yanıltmayım.

benim sana verdiğim değerler tamamen benim kişisel deneyimlerim ile elde ettiğim değerler. bu biraz da arbayı hissetme işi. sen de biraz kullandıktan sonra aracının hangi devirlerden hoşlandığını ne zaman vites istediğini ve ne zaman yeter artık basma dediğini anlayacaksın sanırım.

Bende düz yolda sabit hızla giderken 2000 devir yada biraz daha altı giderim genellikle çok az yakıyor ama bir arkadaşım 2500 devir ile 3000 devir arası git dedi seninki zarar verir dedi bilmiyorum doğrumudur acaba?

valla ben katılmıyorum devirli kullanılmasının iyi olduğuna. araç sanki rahat rahat gidiyor 1700 devirde. yine de sen bilirsin.

düşük devirlerde gitmek pompayı zorlar.2500-3000 devir aralığı iyi ilk çalıştırmada gaz vermeden aracı ısıt stop etmeden önce 30 sn filan rölantide çalıştır.

bencede 3000 deviri gecme ayrıca 2000 devirinde altına fazla inme... anca düz ve uzun yolda... yinede 2000 in altına inma... ayrıca 3000 devire cıkmak var cıkmak var... seri bi şekilde gaza birden yuklenip 3000 devirde atmanında bi mantıgı yok hafif hafif gaza basarak kullan... zaten sizede söylemişlerdir sanırım 2000 kmde yine bi yag değişikliği olucak aracınızda... 0 km oldugu için demir tozları bulunur... özellikle ilk 2000 kmde kesinlikle hız yapmayın...

devir aralığı 2000 3000 iyidir 5000 devirde falan araba yığılır zaten...

stop etmeden önce bi süre beklemek gerekir... mazotu kalteli yerlerden almaya özen göstermekte gerekiyor tabii...

-İlk çalıştırırken aracın yarım kontaktayken tüm ışıkların sönmesını bekleyin.
-Vites arkadaşların dediği gibi 2000 devirde falan atmayın..3000 ile 3500 arası en ideal devirdir dizel için..Zaten dikkat ettiyseniz 4500 5000 devirde falan çok bir ivmelenme olmuyo genelde 3500 e kadar ayağınızın altındakı gücü hissedersiniz :)
-Son olarak stop ederken 15 20 sanıye beklenmesini söylüyolar genellikle..
Umarım açıklayıcı olmuştur.

Geri