Verdiğiniz bilgilerden dolayı bütün arkadaşlara teşekkür ederim aracımın 1750-2500 devir aralığında 200 tork ürettiği yazıyor demekki bende bu devirler içinde kullanırsam en yararlısı olucak
peki bir sorum daha var internette okuduğum kadarıyla dizellerde sürekli düşük devirlerde kullanmak sağırlaşmaya neden oluyormuş bende düşük devir kullanınca bunun olmasından korkuyorum sizce bu korku yersiz mi teşekkürler
bu şekilde kullanmaya devam edin ben de yanı şekilde kullanıyorum. arada bir özellikle uzunca bir rampa varsa o rampada uygun viteste 4.000 devirlere kadar çıkın ve inerken motor freni ile (komrasyonla) düşük vitesle gaza basmadan inin.
ya da düz yolda kısa süreli 4.000 devirlere kadar çıkın. bu arada motor yüksek devir çevireceği ve motor basıncı yükseleceği için hem motordaki sağırlığı hemd e atabildiği kurumları atacaktır.
dizel aracı normal devirlerde (1.750-2.250) kullanmanın ve sık sık dur kalk olan yerlerde kullanmanın tek sakıncası motorun yüksek devirlere nazaran biraz daha fazla kurum yapmasıdır.
bunu engellemenin yolu arada bir kısa süreli motorun devir çevirmesini sağlamak ve uzun rampa aşağı inişlerde düşük viteste motor freni ile inerek yine motorun yüksek devir çevirmesini sağlamaktır.
tabi uzun vadede 30.000-40.000 km. gibi carbon clean yaptırmak.