disk ve balata değişimi

erduvenci

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar corsa c 1,3 cdti in disklerini taşlattım ama frene bastıgımda araba sallıyor ..neden olabilir ayrıca disk ve balata ları değiştirirsem ne kadar tutar.. yaptıran varmı..

frene basınca dıreksıyon sallanıyor ve pedal tıtrıyorsa ön dısklerdendır. eger frene basınca arac komple tıtrıyorsa arka jantlarda sıkıntı vardır

fren e basınca ön tarafta geliyo sallama diskler tornalarken düzgün baglanmadı herhalde.. hemen zaten abs devreye giriyor pedal boşallıyo yada tık tık vurmaya başlıyor..

taşlama iş değil bence. yenisini taktır. benim astra f de valeo marka disk ve balatalar değişim ücretiyle birlikte 180 tl tuttu. ne ses kaldı nede geç durma mesafesi. zımba gibi oldu araba.

bende yenisini almaya düşünüyorum araba sollarken ve takip ederken bile düşünüyorum duruyo ama salanıyor..:)

arkadaşlar bugun 1 kac yere sordum ne fiyatlar verdi analatamam yani :(
yetkili servis 550 Tl
özel servis 180Tl - 330Tl
bosch servis-215Tl-310Tl
nasıl bi iş anlamadım...

yetkililer biraz daha tuzludur.taşlama iyi bir yöntem deil.sıfırlarını alıp takmanız daha iyi olcaktır.parça kaliteli,orjinal olduktan sonra çok yer var bu işi yapıcak..alternatif markaları (brembo) da göz önüne alın.

bana denilen parca ismi TRW ...

bende yaklaşık 7000-8000 km önce balataları değiştirdim. disklerde herhangi bir işlem yapmadım. dün sol öntekerden ses gelmeye başladı. teker dünerken belli aralıklarda sanki birşey sürtüyormuş gibi ses yapıyor. 8000 de balata bitermi ustanın elinde varmış ozaman GEC marka balata takmıştık. şimdi balataları değiştirirsem diskleride değiştireyimmi.

sanırım disklerinde bi sorun olmacaktır.ben önceden taşlattıgımdan araba frene basınca yalpalıyor..onun için komple disk ve balatalarını değiştirmeyi düşünüyorum.bende de öle bi ses gelmişti giderken sürtme sesi bi sac parcası var balatada o düşmüş megersem..

Geri