Disk Fren Test Düzeneği :)

burock2000

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Askerde etüd proje subayıydım, bi komutanımın lise 2'ye giden çocuğunun fizikten geçmesi için hocası proje ödevi vermiş. Lise 2'ye giden kişiye disk fren sistemi uygulaması ve abs fren sistemi anlatımı vermiş (yuh dedim hocaya). Neyse komutanım rica etti, ne demek komutanım emredersiniz dedim, parçaların teknik resimlerini çizip askeri fabrikamızdaki marangozhaneye verdim 2 günde yaptırdım :) Sonuç : Arkadaşımız iller arası bilmemneyine seçildi :D ( Onun için iyi mi oldu kötü mü oldu bilemicem :) ) İlginizi çeker diye paylaşayım dedim :D

12 volt 3 amper akümüz var:D DC motoru çeviriyor, kayış kasnak ile diskimizi çeviriyoruz (burada kayış vazifesini bir O-ring yapıyor ), sonra fren sistemi de birbirine hortum ile bağlı şırınga :D pedala basınca ilk şırıngada suyu itiyoruz :D ikinci şırıngadan basınç, şırınga ucundaki pad ile diske bastırıyor, ahan da disk fren :D abs'yi yapacak imkan yoktu :D Freni bırakınca pedal geri geliyor yay ile.

Son düzenleme:
güzel materyaller.

güzel proje hazırlamışsınız..elinize sağlık..

süper:)

Ülkemde bundan dolayı uçak tasarlanmıyor işte....Çünkü Mühendisler böyle boş işlerle uğraşıyor.....:)

Şaka bir yana çok yetenekli mühendislerimiz var fakat onlara imkan verilmiyor...İmkanı bulanlar da çok fazla yaşamıyor...Malum...:(

Eline sağlık Burak...İleride çocuğum olursa bütün ödevlerini sana yaptırcam....:)

helal olsun valla süper olmuş

süper olmuş uğraşana helal

helal olsun valla ben bunları bi kenara kaydedim de olur hocalar isterse yaparım hmn

keşke kaliper boyamada yapsaydınız :D:D

bu diskler hava soğutmalımı? şaka biyana süper o genç kardeşimizin imkanı varmış sayanizde yapmış ya imkanı olmayan ögrenciler yani 1. sınıfa giden 6 yaşındaki bir çoçuga internetten ödev varen bir zihniyet var sonuçta ..

Geri