Disari hava sicakligi gostergesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Abidin87
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Abidin87

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaslar,

Benim vectra 2.0 tdi Sport arabamin disardaki hava sicakligi gostergesi bir kac gundur dogru gostermiyor, kis aylarinda olmamiza ragmen disardaki sicakligi 45derece civarinda gosteriyor, sensoruna bakmak istedim ama tam olarak nerde oldugunu bulamadim .

Bu sorunu nasil cozebilirim acaba aranizda tecrube sahibi olan arkadaslar yardimci olabilirmi.

Gosterge oyle oldugundan beri kaloriferi (climatronic) acinca pek isitamiyor acaba yukarda belirttigim arizadan neden olabilirmi?

Merhaba..Genelde ön tamponun, plakanın alt tarafındaki ızgarasında oluyor dış ısı ikaz/ölçüm sensörü...Tabi aracınız Hollandada..Üstelik 2.0 dizel sport demişsiniz..A/B/C belirtmemişsiniz..Bu yüzden de net bir şey söyleyemiyorum..Bildiğiniz gibi ülkeden ülkeye donanımlar ve araç özellikleri değişiyor..

sensörde eğer 45 dereceden fazla bir değer görmediyseniz sensörünüz bozuk olma ihtimali yüksek,dış ısı sensörünün klima ile ilgili olacağını sanmam....gerçi bozulunca en düşük - değeri gösterir...

sensörde eğer 45 dereceden fazla bir değer görmediyseniz sensörünüz bozuk olma ihtimali yüksek,dış ısı sensörünün klima ile ilgili olacağını sanmam....gerçi bozulunca en düşük - değeri gösterir...

Şöyle ilgisi var, mesela sıcaklığı 18 ayarlarsanız, size 18 derece üflemez aslen dış sıcaklığı alır, içeriyi alır, hesaplar üfler. Yani Yazın Türkiye'de 18 yaparsanız soğuk üfler. Ama araçla yazın Alplere gidin 18 yaptığınızda sıcak üflediğini görürsünüz.

Vectra digital klima türevleri(Eco tuşuna basmazsan sürekli devrede) için konuşuyorum, şu kış mevsiminde 18-19 a ayarlayın ılık üfler. Yazın aynı derece de üfletin buz gibi soğuk üfler.

yakın arkadaşımın 5 yıllık bir e39 bmw si var bildim bileli bu sensör bozuk ama klima da kalorifer de gayet normal çalışır ???
dış ısıyı baz aldığını sanmıyorum,sadece içeridir yav ?!?

Şöyle ilgisi var, mesela sıcaklığı 18 ayarlarsanız, size 18 derece üflemez aslen dış sıcaklığı alır, içeriyi alır, hesaplar üfler. Yani Yazın Türkiye'de 18 yaparsanız soğuk üfler. Ama araçla yazın Alplere gidin 18 yaptığınızda sıcak üflediğini görürsünüz.

Vectra digital klima türevleri(Eco tuşuna basmazsan sürekli devrede) için konuşuyorum, şu kış mevsiminde 18-19 a ayarlayın ılık üfler. Yazın aynı derece de üfletin buz gibi soğuk üfler.
normal klimaarda değilde klimatronicklerde (iklimli klimalarda) dış sensor klima ile bağlantılı olduğunu biliyorum.

Son düzenleme:
Arkadaslar ilgilendiginiz icin hepinize tesekkur ediyorum, bende bazi arkadaslar gibi icerinin az isinmasini disardaki dereceye bagli oldugunu dusunuyorum cunku gosterge disardaki havayi yuksek gosterdikten beri boyle oldu.

Yarin sensoru bulup bakmaya calisacam umarim sorun cozulur.

Duzelip duzelmedigini sizlere bildiririm.

Selamlar

sensoru değiştir 2o-25tl ,kendin değişebilirsin kolay gelsin

Benimkisi sadece fikir yürütme amaçlı bir soru olucak.

Nerede yaşadığınızıda bilmiyorum aracınızın donanımınıda bilmiyorum. Acaba aracınızda fahreneit cinsinden gösterge değiştirmesi olabilir mi? Yani önceden santigrat gösterip şimdi fahreneit gösteriyorsa onu değiştirebilirsiniz. Çünkü 45 fahreneit 7 derece sıcaklığa tekabül eder ki kış aylarında çok soğuk bi yerde yaşamıyorsanız gayet normal bi değerdir.

ben zaten tahmin üzerine söyledim ama dış hava sıcaklık sensörü ne işe yarar ? klimatronik ? tamam onu da biliyorum,en nihayetinde dijital klima değilmi ?
24 dereceye ayarlarsın 22 ye düştüğünde üfler,24 e gelince durur.....

dış sıcaklık sensörü saadece sürücüyü bilgilendirmek için diye bilirim ben...
dışarısı ısınınca veya soğuyunca klima çalışıp durmuyorki ? alaka içeriyle..

Geri