Dışardan araba alımı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aykutay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
uçurumun sebebi zaten vergiler, getirirken de onları ödeyeceğin için uçurumu en kısasından bi çırpıda kapatırsın meraketme... (ki aracı getirebilir misin orasını bilmiyorum)

1. Otomobil 1974 ve öncesi olabilir, daha yenilerine şu an için müsaade yok
2. Otomobili aldıktan sonra, yüklemeden önce ihracat yapılacak ülkedeki noter ve de TC konsolosluk onayı olan Proforma fatura ve otomobilin resimleri ile birlikte Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürlüğü'ne izin başvurusunda bulunulur.
3. DTM iznini takiben Sanayi Bakanlığı'na başvurarak ikinci bir izin alınır (bu izin aracın satış sonrası servis gereksinimi olmadığını tevsik eder) Bu belgenin yalnız başvurana değil aynı zamanda "ilgili trafik şb. müdürlüğüne" hitaben de alınması lazım, yoksa ruhsat aşamasında iş uzar
4. Bu izinler alındıktan sonra aracı Türkiye'ye göndertebilirsiniz. Yeni otomobillerde olan tüm vergileri ödemekle yükümlüsünüz. Eğer Avrupa'dan gelecek bir 2000 cc üzeri araçsa; %84 ÖTV ve ÖTVli toplam rakamın üzerinden %18 KDV ödeyeceksiniz. MTV, gümrük komisyonu gibi masraflar da eklenecek. Bu araç ABD'den gelseydi %10 da Gümrük vergisi ödenecekti.
5. İthal işlemini takiben yola uygunluk belgesi için bir işlem daha var, eskiden TSE verirdi ama şimdi hangi makam veriyor bilmiyorum.

Dediğim gibi, bunlar afaki olarak şu anda bildiklerim; benim otomobil gelince tam olarak bu konuyla ilgili bilgileri yazacağım. Mevzuat sıklıkla da değişiyor; örneğin bir ay öncesine kadar proforma faturalardan noter ve konsolosluk onayı istenmiyordu, şimdi isteniyor. İthal için gümrüğe verilecek faturalar da onaylı olacak

ya da özürlü bir tanıdığın varsa onun üzerindende getirtebilirsin bu konuda samsun da iş yapan bir galeri ordan bilgi alabilirsin

bir ithalatta oluşa bilecek rakamlarla ilgili olarak yaklaşık vergi dökümü aşağıdadır arkadaşlar...

yurt dışından buldugumuz aracın kıymetini 10.000.usd olarak proforma ve asıl faturada yazdıralım.
bu deger fob(sadece mal degeri) degerdir.
bu gümrükte cıf haline getirilir kısacası bu degere abd den gelişindeki nakliye bedeli 1.000.usd diyelim ve
siğorta degeri 500.usd diyelim eklenir. CIF kıymetimiz 11.500.olur
beyannamede cıf 11.500.usd alınır
yurt içi diger gider ordino ardiye ve benzeri masraflardır 1.000. usd alınır
cıf kıymet üzerinden %10 gümrük vergisi alınır 11.500 ün % 10'u olan 1.500.usd yapar
diğer vergimiz ÖTV yi cıf kıymeti üzerinden % 84 alırsak bu da 8.400.usd oluyor
en son olarakta kdv yi hesaplayalım kdv matrahı oluşturulur cıf + Yurdışı gider + GV + ÖTV
11.500 + 1000. + 1.500. + 8.400. = 22.400. kdv matrahımız X %18 = 4.032.usd

GÜMRÜK VERGİSİ : 1.500.USD
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ : 8.400.USD
KATMA DEGER VERGİSİ : 4.032.USD
TOPLAM VERGİLER :13.932.USD

ARAÇ KIYMETİMİZ :10.000.USD
TOPLAM VERGİLER :13.932.USD
ABD GEMİ NAKLİYESİ : 1.000.USD
GÜMRÜK KOMİSYONCUSU : 1.000.USD
TOPLAM MALİYETLER :25.932.USD + ruhsat masrafları...

bu degerler yaklaşık degerlerdir ve minumum alınmıştır daha da yükselme ihtimali vardır...
herkese saygılar...

Aracın türk plakalı olduğunu öğrendim. Araba ingilterede türk plakalı olması buraya gelişinde vergilerde bi düşüş sağlarmı ? Üstüme nasıl alabilirim.

sakın arkadaşım ha! benimde başıma geldi ve ben biraz araştırdım bu yeni dolandırıcılık sistemi ben nasıl oluyor diye baya adamlarla yazıştım,adam bana aracı türkiyeden aldığını ingilterede soldan araç kullanmanın zor olduğunu falan yazdı,okey dedim sonra bilgilerini gönder aracı gemiyle göndereceğini falan söyledi okey dedim bu arada her mesajda plaka numarasını istedim araçtırmak için hala göndermedi,sonra benim depozito yatırmamı falan söyledi işlemlere başlamak için eğer araçı beğenmezsen araçın geri gönderileceğini ve paramın iade edileceğini söyledi,hatta basit bir taşıma şirketi sitesi falan yapmışlar sanada bir numara veriyolar bak senin adına giriş yaptık falan diye sonrada o firmada mail atıp banka bilgilerini gönderiyorlar,sende parayı yollayacaksın sonra allah selamet versin,atalarımız boşuna söylememiş ucuz etin yahnisi diye!Aman arkadaşlar uzak durun!!!

Senin dediğin gibi galiba arkadaşım. Şüpheleniyoduk zatn bize araştırması içindeydik

sakın arkadaşım ha! benimde başıma geldi ve ben biraz araştırdım bu yeni dolandırıcılık sistemi ben nasıl oluyor diye baya adamlarla yazıştım,adam bana aracı türkiyeden aldığını ingilterede soldan araç kullanmanın zor olduğunu falan yazdı,okey dedim sonra bilgilerini gönder aracı gemiyle göndereceğini falan söyledi okey dedim bu arada her mesajda plaka numarasını istedim araçtırmak için hala göndermedi,sonra benim depozito yatırmamı falan söyledi işlemlere başlamak için eğer araçı beğenmezsen araçın geri gönderileceğini ve paramın iade edileceğini söyledi,hatta basit bir taşıma şirketi sitesi falan yapmışlar sanada bir numara veriyolar bak senin adına giriş yaptık falan diye sonrada o firmada mail atıp banka bilgilerini gönderiyorlar,sende parayı yollayacaksın sonra allah selamet versin,atalarımız boşuna söylememiş ucuz etin yahnisi diye!Aman arkadaşlar uzak durun!!!

Şaşkınlıkla okudum

aynen öyle 2007 astra gtc 1.8 cosmo nun fiyatı 4000 euro taşımacılık da ahi komik değilmi?

Aynı yolla (ama sözkonusu ürün: telefon ve ipod) bir tanıdığımızı dolandırdılar.Ne kadar uyardıysamda ucuz telefon hayaline yaklaşık 3000 doları gitti.Onlarda aynı şekilde sahte bir taşıma şirketi sitesi ve ürün sorgulama sayfası felan koymuşlar.
Dikkatli olmak lazım.

Geri