Direksiyonun Kamyon Direksiyonu Gibi Oldu Yardım.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan peace27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

peace27

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracım vectra b 2.0 dth dizel seyir halindeyken direksiyon ağırlaştı ve tuhaf bir ses gelmeye başladı iki metali bir birine sürtersiniz hani onun gibi ses geldi.Tamirci pompanın ölü olduğunu değişmesinin gerek olduğunu söyledi.Sizce sorun ondanmidir eğer öyleyse neden böyle olmuştur bu pompayi nerden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar aracım vectra b 2.0 dth dizel seyir halindeyken direksiyon ağırlaştı ve tuhaf bir ses gelmeye başladı iki metali bir birine sürtersiniz hani onun gibi ses geldi.Tamirci pompanın ölü olduğunu değişmesinin gerek olduğunu söyledi.Sizce sorun ondanmidir eğer öyleyse neden böyle olmuştur bu pompayi nerden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Ustanız doğru söylemiş.Direksiyon pompası bozulmuştur.Sakın o halde yola çıkmayın.Benim başıma geldi.1000 km yol geldim hiç sorun yoktu İstanbul a giriş yaptım direksiyon taş gibi oldu.Yağ fışkırtmaya başladı.O şekilde eve zor attım kendimi.Ertesi gün zar zor sanayiye gittim pompayı ve ona bağlı kayışı değiştirttim.Orjinal pompa çok pahalı.Ben yan sanayi taktırttım 250 tl ye almıştım.Eğer direksiyon ustalarına giderseniz size şöyle diyecekler muhtemelen.Elimde çıkma bir pompa var sana şu fiyattan veririm diyecek.Bana aynı şeyi teklif etmişlerdi.Pompanın tamiri ve bakımı yok diyorlar.(yağ kontrolu hariç).Çıkma pompayı yaslamaya çalışırkende yok tamiri yapıldı yok elden geçti şeklinde bir yığın yalan dolan..

Dün benim aracı sanayiye götürdüm. Clio bir araba vardı lifte onunda direksiyonu sertleşmiş, usta pompadan dedi, neyse söktü pompayı biryere gönderdi 1 saat sonra pompa geldi yapılmıştabi. Araç sahibi sordu neyi vardı diye kömürleri bide birkaçparçası değişti dedi 250 TL tuttu 80 TL de ben alcam dedi. Nese usta taktı pompayı yağını filan koydu sorun çözüldü. Tamiri olmuyor diyenlere inanmayın bal gibide oluyor şahit oldum birebir. Yenisi 700 TL miş o pompanın adam 250 TL ile kurtardı. Birde okadar kötü yere koymuşlarki pompayı, şöför tarafında, tamponun tam içinde çamurluk davlumbazının altına. Yani tamponu biryere vursan pompa direk pert olur. (Clio için konuşuyorum ) bizim vectralarda radyötörün arkasında motorun sağ ön tarafında. Alman düşünmüş sağlam yere koymuş :)

Aynı araçtan aynı sorum bendede oldu dostum,benim baya hidrolik Atmaya başladı pompa çatlamış değiştirmiştim 600 tlf çıkma taktırmıştım

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ben 307'nin direksiyonunu yaptırdım. istanbul'da olanlara kadosan sanayi sitesinde bir yer var yönlendirebilirim. adamlar elektronik kart ve bilyaları değiştirdiler sorun çözüldü. direksiyon kuş gibi oldu önceden çalışırkende kütük gibiydi. hızlandıkça sertleşmesi devam ediyor.
Kadosanda Kumru servis var musa usta. Farmakim aponun yiğeni fatih yönlendirdi deyin onun direksiyon pompası yapılmıs burda derseniz tanırlar...

Ustanız doğru söylemiş.Direksiyon pompası bozulmuştur.Sakın o halde yola çıkmayın.Benim başıma geldi.1000 km yol geldim hiç sorun yoktu İstanbul a giriş yaptım direksiyon taş gibi oldu.Yağ fışkırtmaya başladı.O şekilde eve zor attım kendimi.Ertesi gün zar zor sanayiye gittim pompayı ve ona bağlı kayışı değiştirttim.Orjinal pompa çok pahalı.Ben yan sanayi taktırttım 250 tl ye almıştım.Eğer direksiyon ustalarına giderseniz size şöyle diyecekler muhtemelen.Elimde çıkma bir pompa var sana şu fiyattan veririm diyecek.Bana aynı şeyi teklif etmişlerdi.Pompanın tamiri ve bakımı yok diyorlar.(yağ kontrolu hariç).Çıkma pompayı yaslamaya çalışırkende yok tamiri yapıldı yok elden geçti şeklinde bir yığın yalan dolan..
Araç dizel olduğu için pompayi bulmakta zorlaniyorum bu konuda bilgisi olan veya nerde bulabileceğim konusunda fikri olan arkadaşlarda yazarsa sevinirim.Pompa tamir oldu fakat eskisi gibi değil direksiyonda boşluk var viraj alınca otomatik toplamıyor bir diğer konu arıza ışığı yanmaya başladı bundan dolayı olabilir mi korumaya aldı aracı gitmiyor araç.Fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.

Ben eskişehir de çıldırlar otomotiv var onlar getirtmişti

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri