direksiyondaki boşluk

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ascent
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ascent

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
herkese selamlar.
ustalar 1997 opel vectra 2000 cd arabamda son zamanlarda direksiyonu saga sola hafif çevirdigimde belli belirsiz bir tık sesi var yani bir boşluk gibi.ustaya götürdüm.Z rotundan kaynaklanabilir dedi degiştirdik hala devam ediyor.bir zararı yok ama bazan canımı sıkıyor neden olabilir.saygılar.

Lifte alıp bakmak lazım.

Ses içerden geliyorsa, mafsal ses yapar. Ön takımda ise, z rotları, rot kolları, başları, amortisör takozları ve direksiyon kutusu kontrol edilmelidir. Aracı lifte alınca sorun çıkacaktır. En doğrusu bir tane rotçuya giderseniz, size ön takımdaki tüm eksiklikleri söyler. Boşluk var ise kutudandır.

cevabınız için teşekkürler.ancak rotbalanscı ve servis de aynı şeyleri söylediler.tüm alt yürüyen takımlar kontrol edildi ve sadece Z rotunda boşluk bulundugunu söylediler degiştirdik ama yine devam ediyor.benim kanaatim direksiyon kutusu gibi geliyor zira dışarıdan belli olmadı.çünkü bu sesi ancak eliniz direksiyondayken hissedebiliyoruz çok hafif bir tık sesi belli belirsiz.sanki boşluk sesi gibi.bu direksiyon kutusu tamiri mümkünmü.saygılar.

Son düzenleme:
direksiyon kutusunu tutan lastikleri bi kontrol ettirin

cevabınız için teşekkür ederim.önerinizi dikkate alıcam ve kontrol ettirecem.saygılar.

benim vectramda da aynı tıkırtı vardı. ayrıca ara sıra körükten de yağ atıyordu.tamir edelim düzelir ama yine yapar dediler. yenisi de pahalı olduğundan öyle kullandım ve sonra da sattım zaten.yağ işine yani körüklere çözüm var ama boşluk işine tam çözüm yok demişlerdi zamanında...
ustalar daha iyi bilir ama ben çözüm yok diye yaptırmadan bir sene gezmiştim o ufak tıkırtıyla.

bende uzun araştırdım bugün.bu boşluk gibi olan sesin vectralarda kronik bir arıza oldugunu okudum.malesef bu sese alışmamız lazım.arabamıda sevdigim için buna katlanacaz.yapacak bişey yok sanırım.saygılar.

bende uzun araştırdım bugün.bu boşluk gibi olan sesin vectralarda kronik bir arıza oldugunu okudum.malesef bu sese alışmamız lazım.arabamıda sevdigim için buna katlanacaz.yapacak bişey yok sanırım.saygılar.
bende yaptırmak istediğim yerlerde aynı cevabı aldım sürekli.yaparız ama yine ses yapar bir süre sonra demeleri üzerine kutu için 250 tl civarı revizyon fazla geldi ve sese alıştım. :)

umarım teknik ustalar bu arızaya bir çöüm bulurlar.saygılar

Geri