Direksiyonda bir gariplik var!!!

Corsa1.7DTİ

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Gece forumdan alper arkadaşımla buluştuk. Çok enterasan alper benim aracı denerken direksiyonda bi gariplik olduğunu söğledi. Alperin 1.7 sine göre biraz sert olduğunun farkına varmıştım ama sağa dönerken direksiyonun ağırlaştığını o söyliyene kadar farketmemiştim. Direksiyona ben geçtiğide dikkat ettim harbiden sağa dönerken sola nazaran daha sertti direksiyon çok garibime gitti. 2 aydır bende araç ama kullanan arkadaşlarda dahil kimse fark edememişti.

Sizce neden sağa dönerken sertleşir direksiyon.

Birde çukurlarda ve tümsekli yollarda direksiyonun hemen bittiği yerden garip bi boşluk sesi geliyor, alperde fark etti. Kronik bi hastalık olabilir dedi. Sizce ne olabilir.

tipik eps problemidir bu.. opellerim standartlaşan karın ağrılarından biride budur. Tek taraflı rotasyonda sertleşen direksiyon yani..

axis ve rotasyon ayarlarına baktır, ve sıfırlat.. 50-80 ytl arası birşey olması lazım.

peki ya ses seste buyuzden midir dersin.

özel servisimi tercih etmeliyim sence.

sesin tam nedenini bilemem ama onunda corsalarda olduğunu biliyorum..

yetkili servise gittiğinizde muhtemelen esp kutusunun değişmesi gerektiği söylenir, bedel olarakda 1000-1200 ytl arası isterler.. Ben şahsen özelden şaşmam. Kafalrına göre iş yapmazlar, müşteriyi tutmaya çalışırlar, sıkıntının ne olduğunu izah ederler,daha cana yakın gelirler bana..

ama sizin için en iyisi bizzat tecrübe etmeniz olacaktır. belkide esp ile alakalı bir durum değildir.

rotasyon ayarı dediğin şey sanırım, direksiyonun iki yöne de eşit tur dönmesi, axis ayarı dediğin şey hakkında ise kimsenin bilgisi yok. direksiyon EPS mekanizmasının üzerinde mi bu ayar? ben böyle bir ayar yeri bulamadım.

arkadaşın da başına geldi

Esp merkezimidir nedir orada bir ayarla düzelttiler. Sanırım 130 ytl aldılar. Çorum ÖZŞEN servisi. Eğer merkez bozuksa 1500 ytl falan dediler.
Allah ucuzundan kurtarsın. Amen.

Gece forumdan alper arkadaşımla buluştuk. Çok enterasan alper benim aracı denerken direksiyonda bi gariplik olduğunu söğledi. Alperin 1.7 sine göre biraz sert olduğunun farkına varmıştım ama sağa dönerken direksiyonun ağırlaştığını o söyliyene kadar farketmemiştim. Direksiyona ben geçtiğide dikkat ettim harbiden sağa dönerken sola nazaran daha sertti direksiyon çok garibime gitti. 2 aydır bende araç ama kullanan arkadaşlarda dahil kimse fark edememişti.

Sizce neden sağa dönerken sertleşir direksiyon.

Birde çukurlarda ve tümsekli yollarda direksiyonun hemen bittiği yerden garip bi boşluk sesi geliyor, alperde fark etti. Kronik bi hastalık olabilir dedi. Sizce ne olabilir.

aynı sorun benim aracımda da mevcut aynı şekilde sağa dönerken direksiyon daha sert dönüyor ve direksiyonu bıraktığımda araç sağa çekiyor uzun zamandır önemsemeden bu şekilde biniyorum sağa çekmesi de bundan mı acaba ??

rotasyon ayarı dediğin şey sanırım, direksiyonun iki yöne de eşit tur dönmesi, axis ayarı dediğin şey hakkında ise kimsenin bilgisi yok. direksiyon EPS mekanizmasının üzerinde mi bu ayar? ben böyle bir ayar yeri bulamadım.

rotasyon dönüş , axis ise "açı"sı "ekseni" demekmiş.. benimde anlamadığım ama damdan düştüğüm için fikir sahibi olduğum, osmanlı topu gibi kulaktan dolma bilgilere vakıf olduğum bir konu bu.. "kimse"lerin neler bilip bilmediğini bilemem, fikir de yürütmem.. "kimse"lerin axise neden bu kadar takdığını da anlamış değilim..

teşukkurler arkadaşlar

Geri