direksiyon sertleşmesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan psidia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bahsettiğin takozlar amortisör kulesinin hemen altındaki takozlar sanırım. Benim takozlarımın kırık olduğunu söylemişti usta, ama bir zararı olmaz dedi. takozların kırık olmasının direksiyonu neden sertleştirdiğini yazabilir misin?

nedenini bilmem ama benimki kendini toplamıyodu sertti direksiyon. takozlar değişti sertlik azaldı. toplama düzeldi.

Arkadaşlar benim direksiyonda da sertlik söz konusu , katkı maddesi koymayı düşünüyorum sonuçtan haberdar edeceğim.
Ayrıca sıcak havada klima çalışırken geri manevralarımda daha çok oluyorki direksiyonu sağa yada sola çevirirken garip sesler geliyor zırıltı şeklinde

Son düzenleme:
Arkadaşlar benim direksiyonda da sertlik söz konusu , katkı maddesi koymayı düşünüyorum sonuçtan haberdar edeceğim.
Ayrıca sıcak havada klima çalışırken geri manevralarımda daha çok oluyorki direksiyonu sağa yada sola çevirirken garip sesler geliyor zırıltı şeklinde

sonucu bekliyoruz..;)

akünün şarzına bakın eger ilk çalıştırmada sert daha sonra yumuşuyorsa aküdendir

kardeş çok haklısın. çalışır çalışmaz sanki traktör sürüyo gibiydim. akümü değiştirince şimdi eski haline döndü :m

astralarda direksiyon pompa motoru aküden yani sarj dinamosundan alır enerjisini ve çalışır.
ama vectralarda direksiyon motoru pompası v kayışından alır enerjisini. yani vectralar için aküyü değiştir direksiyon düzelir diye bi ibare kullanılamaz.
muhtemelen pompa motoru arıza yapmıştır.

kardeş çok haklısın. çalışır çalışmaz sanki traktör sürüyo gibiydim. akümü değiştirince şimdi eski haline döndü :m
lütfen konu olan araç ile cevap yazalım çünki konu olan araç ast g değil vec b dir ayrıca direksiyon pompası mekanikdir elektrikli değil.

hiç kasma aynı sorun bendede var...
ben cok kafaya taktım o işi en son dreksiyom kutudakı dişlilerden kırılma varmış...
yani direksiyon kutum dagıldı dalacak...
sanırım aynı sorun... dodge dıreksıyonu gıbı benım dıreksıyonda :D uzun suruslerde yoruyo:)

lütfen konu olan araç ile cevap yazalım çünki konu olan araç ast g değil vec b dir ayrıca direksiyon pompası mekanikdir elektrikli değil.

ben astra sanmıştım. aynı sorunu yaptığı için aküyle düzelttik. kusra bakma astra sandığım için yardımda bulunmak istedim ama dediğin gibi yanlış bilgi ...

Tansu usta Geçen size tel.sormuştum. (vectra c 2006 yeni kasa direksiyon sabahları çok zor dönüyor.sabah sıkı şekilde işe gittim 10km.kadar. öğleden sonra işten dönüşte hava güneşliydi ilk çalıştırmada baktım normal. yardımcı olabilirseniz sevinirim.tşk.

Geri