Direksiyon kutusundan gelen sesler...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tb8cth
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tb8cth

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamlar arkadaşlar, arabayı ilk adığımdan beri bozuk yollarda duyduğum ön taraftan gelen bir ses vardı alt bakımını filan yaptırdım yinede devam etti, yaptırdığım ustada bunun corsalarda kronik bir sorun olduğunu sesten başka bi şey olmayacağını söyleyince o gün bu gündür duymamazlıktan geliyordum ki bu günde asfaltta bile sağa sola dönüşler manevralarda kutur kutur sesler gelmeye başladı öğleden önce sanayiye aynı ustaya gittim oda önceki arızanın ilerlediğini tamirin uzun süreceğini söyleyince şimdilik, zamanım olmadığı için idare ediyorum acaba önceki arıza bu şekilde büyürmü, birde böyle kullansam sorun açarmı... Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

İleride sağa sola tam dönüşlerde tak tuk sesler gelmezse sorun yok...:s

yaw bu sorun bendee var sola sağ donunce takur tukur ses geliyor

Merhaba arkadaşlar aynı sorun bende de var. Arabayı aldığımdan bu yana var. 3 defa servise gittim bu sebepten test sürüşüne çıktk usta bir türlü sesi duyamadı. Ses devam ediyor. Direksiyon kutusunun altından geliyor. Ses gelirken elinizi direksiyon kutusunun altındaki deliğe koyun ses kesiliyor. Nasıl bir çözüm bulacağız bilmiyorum yardımcı olun arkadaşlar...

Sağa sola dönüşlerde kapı yarım açık kalırda vurur ya bendende öyle bir ses gelıyor sol arka kapıdan gibi sol ön ve arka kapıyı söktürdüm içlerinde çelik bardan başka birşey yok onun dışında alt takım amortisörler her yer kontrol edildi hatta xenon kit boşluktan vuruyor dediler onuda sabitledik en son biride egzoz tampona vuruyor dedı onuda kaynattırdık ses aynen devam özellikle duz yoldada stabılıze yada bozuk yola girince geliyor.

Sağa sola dönüşlerde kapı yarım açık kalırda vurur ya bendende öyle bir ses gelıyor sol arka kapıdan gibi sol ön ve arka kapıyı söktürdüm içlerinde çelik bardan başka birşey yok onun dışında alt takım amortisörler her yer kontrol edildi hatta xenon kit boşluktan vuruyor dediler onuda sabitledik en son biride egzoz tampona vuruyor dedı onuda kaynattırdık ses aynen devam özellikle duz yoldada stabılıze yada bozuk yola girince geliyor.

Ben aldığımdan beri bu şekilde biniyordum işte iyice arttı tek suçlusuda 3 cm kanıllığındaki eski asfalta bozuldukça yama yapan belediye yoksa benim arabanın tekerleri toprağa değmedi bendeyken adalet olucak ki yaptırınca faturayla belediyenin kapısına dayanacaksın ama nerde gitsem birde asfaltı sen eskitiyosun derler :)

arkadaslar sikayetler forumda cok ustalar servisler kazikliyor diye :)
saka aslinda dogruda cogu zaman....tabi dürüstlere laf yok...:)
arkadaslar probleminiz altda resimde kirmizi icindeki direksion eklem yerinden kanynaklaniyor , olurya ustalar servoyu komple degistirtir..degisik agir masraf cikarir.. :)
türkce isimini bilmedigimden resim ekliyorum.. o ekleme bakin bagzen biraz sikma isi (sikayeti bitirir) probleminiz ordan. Servodan veya baska biryerden degil...gecmis olsun

lenkung.jpg

arkadaslar sikayetler forumda cok ustalar servisler kazikliyor diye :)
saka aslinda dogruda cogu zaman....tabi dürüstlere laf yok...:)
arkadaslar probleminiz altda resimde kirmizi icindeki direksion eklem yerinden kanynaklaniyor , olurya ustalar servoyu komple degistirtir..degisik agir masraf cikarir.. :)
türkce isimini bilmedigimden resim ekliyorum.. o ekleme bakin bagzen biraz sikma isi (sikayeti bitirir) probleminiz ordan. Servodan veya baska biryerden degil...gecmis olsun

lenkung.jpg

Selim Bey çok teşekkürler her işte bi hayır vardır bu gün fırsat bulamamıştım canım sıkılıyordu bu günde yaptıramadım diye eğer benim sorunda bundansa ciddi bi masraftan kurtadınız telefonda bu gün sordum en az 150 tl üst tarafı 600 tl olur dedi bi usta...

Son düzenleme:
yok o eklemi sikmak ile gecer insallah sesi o yapar eger iki tarafa cevirme ile ...
gecmis olsun...kendin sikabilirsen iyi yoksa ustaya 10-liraya halledir..bosluk var

Geri