direksiyon kutusundan gelen garip ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siezma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

siezma

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracı çalıştırdıktan yaklaşık 10-15 saniye sonra direksiyon kutusundan garip bir gıcırtı sesi geliyor 3-4 saniye sonra ses kesiliyor ve bu ses sanki plastik dişliler varda birbirine sürtüyor gibi bu konuda fikri olan var mı arkadaşlar?

Kutudan geldiğini nereden anladınız? Sesi daha fazla tarif eder misiniz, direksiyonu çevirince mi geliyor, hareket halinde mi geliyor, ses içerden mi geliyor, araç dışından da duyuluyor mu vs.

aynı ses bugün bendede geldi..mevcut olan klima sesi zaten geliyordu 5-6 saniye tıkır tıkır diye.birde üstüne bu çıktı şimdi gacur gucur bişeyler oldu bendede

Kutudan geldiğini nereden anladınız? Sesi daha fazla tarif eder misiniz, direksiyonu çevirince mi geliyor, hareket halinde mi geliyor, ses içerden mi geliyor, araç dışından da duyuluyor mu vs.

direksiyonu çevirmeden hareket etmeden arabayı çalıştırdıktan hemen sonra geliyor arkadaşın dediğin gibi gacur gucur ses geliyor arabanın dışından duyulmaz direksiyonun hemen altından geliyor
yine 4-5 saniye devam ediyor ses,
sanki yağlama yapamıyorda dişlilerden sürtünme sesi geliyor gibi

kalorifer klapelerinden geliyor direksiyonun altında klapeleri yönlendiren motor var.bunu netleştirmek için hava yönlendirmesi yaptığınız zaman aynı sesin geldiğini duyacaksınız ilk çalıştırdığınızda gelmesin isterseniz yönlendirmeyi ayak kısmında bırakın bakım yaptırana kadar

kalorifer klapelerinden geliyor direksiyonun altında klapeleri yönlendiren motor var.bunu netleştirmek için hava yönlendirmesi yaptığınız zaman aynı sesin geldiğini duyacaksınız ilk çalıştırdığınızda gelmesin isterseniz yönlendirmeyi ayak kısmında bırakın bakım yaptırana kadar

Teşekkür ederim deneyeceğim çok büyük bir sorun yoktur inşallah benim aklıma ilk acaba direksiyonun hidroliğinde mi bir sorun var yağlama mı yapamıyor dedim ama direksiyonu çevirdiğimde bir sertleşme yok aynı zamanda arıza koduda yok

inşallah benim dediğim gibidir klapeler yağlanırsa düzelir diye düşünüyorum...

inşallah benim dediğim gibidir klapeler yağlanırsa düzelir diye düşünüyorum...

İnşallah Mustafa Bey sizin dediğiniz gibi basit bir şeydir garantide bitti durduk yere masraf çıkmasın başımıza :)

Teşekkür ederim deneyeceğim çok büyük bir sorun yoktur inşallah benim aklıma ilk acaba direksiyonun hidroliğinde mi bir sorun var yağlama mı yapamıyor dedim ama direksiyonu çevirdiğimde bir sertleşme yok aynı zamanda arıza koduda yok

şöyle bir şey var dedigim gibi bu kalorifer sesi bende zaten her çalıştırmada geliyor tıkır tıkır diye yaklasık 7-8 saniye sürüyor. ama bu son cıkan gacurtu sesi cok farklıydı.direksiyonun arkasından geldi sanki birşeyler ters gitti içerde. umarım birşey yoktur

servo direksiyonsa elektrikli pompadan gelebilir o ses

Geri