Direksiyon kutusu yardım&öneri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bimmer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bimmer

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
bugün aracımı opal a hoparlör şikayetiyle götürdüm. aracı aşağı indiren servis görevlisi direksiyonda bi gariplik olduğunu farketmiş. aracı lifte kaldırıp bakmışlar. dediklerine göre direksiyon körüklerinden hidrolik yağı atıyormuş araç. 1-2 hafta arası serviste kalacağını söylediler. benimde bu hafta sonu araca ihtiyacım olduğu için kendi insiyatifimle aracı çıkardık. şimdi sorum şu: çok uzun zamandır (6 ay kadar) direksiyonda olduğu yerde manevra yaparken sertleşme oluyordu. sebebi buymuş. hafta sonu afyına gidip gelecem bi sorun çıkarabilir mi? nasıl kullanmamı tavsiye edersiniz? kendim hidrolik yağı alsam yolda ekleye ekleye gitsem olur mu? kaputu açınca nere koyacam yağı?

Herhangi bir arızayı bilerek yola çıkmak çok mantıklı olmasa gerek.Direksiyon hidroliğiniz biterse ,direksiyon aşırı agırlaşır ve manevra kabiliyetinizi etkiler, bu da tehlikeli bir duruma yol açabilir.dikkatli olmakta fayda var.Arıza ters bir zamanda çıkmış geçmiş olsun

Kasko firmanızla görüşüp geçici araba tahsis etmelerini istemenizi öneririm.Çünkü yolda başınıza ne geleceğini bilemezsiniz

Herhangi bir arızayı bilerek yola çıkmak çok mantıklı olmasa gerek.Direksiyon hidroliğiniz biterse ,direksiyon aşırı agırlaşır ve manevra kabiliyetinizi etkiler, bu da tehlikeli bir duruma yol açabilir.dikkatli olmakta fayda var.Arıza ters bir zamanda çıkmış geçmiş olsun

hani hayat memat meselesi derler ya o yüzden. yoksa çıkmazdım. aslında arızayı bilerek çıkmak daha mantıklı. daha dikkatli kullanırım. zaten 6 aydır bu problem wardı ama önemsememiştim. zaten opellerin direksiyonu ağır diye göstermemiştim. alalı 20bin km olmuş. inşallah bi 500km daha dayanır:(

hic bi şey olmaz korkma ben her gün 1 lt yağ koyarak 500 km de fazla yol yaptım yeterki oldugun yerde tam sağ veya sol manevrayı gerekmedikce yapma bozulma sebeplerinin en başı ise arabayı kaldırıma sıfır yanaşdıkdan sonra çıkarken tam sag veya sol yapmakdır yani sıkışan tekeri zorlamamak.

hic bi şey olmaz korkma ben her gün 1 lt yağ koyarak 500 km de fazla yol yaptım yeterki oldugun yerde tam sağ veya sol manevrayı gerekmedikce yapma bozulma sebeplerinin en başı ise arabayı kaldırıma sıfır yanaşdıkdan sonra çıkarken tam sag veya sol yapmakdır yani sıkışan tekeri zorlamamak.

saol ustam ya içimi ferahlattın:rock

Geçmiş olsun öncelikle. Bazı arkadaşlar epey abartmışlar. Eskiden arabalarda hidrolik direksiyon mu vardı? Hareket eden araçta direksiyon epey yumuşar çok farketmezsiniz bile. Toroslar, tofaş kuşlar halen yollarda.

Geri