Direksiyon Başında Kalp Krizi Geçirirse

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan masques
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yazık işte ecel gelince dinlemiyor genç yaşlı :( ...

Ben bunu dün tvde izledim arkadaşlarla bi sürü laf söylemiştik sürücüye kalp krizi geçirdiğini bilmiyorduk :( Keşke dilimi tutsadım

Allah kimseye göstermesin çok kötü

bi belediye otobüsü şöförüde kırmızı ışıkta beklerken kalp kırızı geçirmişti

çok yazık olmuş
ben bi yerde kalp krizi geçirdiğini hissedersen sabit aralıklarla şiddetle öksürerek kendini hastaneye kadar götürebileceğini okumuştum,doğru mudur acaba?

doktor değilim, hastaneye kadar götürümü bilmiyorum ama evet şiddetli öksürme o anda kendinizi sıkıp bıraktığınız için basınç sağlıyor ve rahatlama hissediliyor. O yönde benimde bilgim var, katılıyorum.

Doktor değilim ancak yaklaşık 3 yıl önce kalp krizi geçirdim.

Kalp krizi denen olay esasında kalp kaslarını besleyen oldukça ince kılcal damarların kandaki pıhtı vb. etkenlerle tıkanması ve ilgili kalp kasının beslenemeyip ölmesi sonucu oluşuyor. Bende damarın kapalı kalma süresi çok kısa olduğu için kalıcı bir sorun bırakmadı ancak kalp kasları kendini yenileyemeyen kaslardan olduğu için genelde kriz sonrası kalp eski performansının altına düşüyor.

Bazen filmlerde gördüğünüz şekilde aniden sizi yere yıkmayabiliyor. Uzun bir zamana yayılmış, kola omuza ve boyna vuran ağrı, paralelinde göğüste çok hafif sızı ve nefes darlığı ve baş dönmesi ile de kendini belli edebilir. Basit bir EKG ve kan tahlili ile kesin teşhis konuluyor. Böyle bir durumda da hastanede size ilk verdikleri ilaçlardan birisi de kanı sulandıran DISPRIL (asprine benzer birşey) oluyor.

Siz siz olun ihmal etmeyin, belirtilere dikkat edin. Özellikle sıcak yaz günlerinde.

Ben bu kazadan 15 dk sonra felan yanından geçtim ceset henüz yerdeydi insan görünce tüyleri diken diken oluyor gerçekten o gün belkide hayatımdaki en sakin yolculuğu yaptım arabamla gaza bastıkça aklıma o görüntü geldi ayağımı çektim.. Allah hepimizi kazadan beladan korusun...

Doktor değilim ancak yaklaşık 3 yıl önce kalp krizi geçirdim.

Kalp krizi denen olay esasında kalp kaslarını besleyen oldukça ince kılcal damarların kandaki pıhtı vb. etkenlerle tıkanması ve ilgili kalp kasının beslenemeyip ölmesi sonucu oluşuyor. Bende damarın kapalı kalma süresi çok kısa olduğu için kalıcı bir sorun bırakmadı ancak kalp kasları kendini yenileyemeyen kaslardan olduğu için genelde kriz sonrası kalp eski performansının altına düşüyor.

Bazen filmlerde gördüğünüz şekilde aniden sizi yere yıkmayabiliyor. Uzun bir zamana yayılmış, kola omuza ve boyna vuran ağrı, paralelinde göğüste çok hafif sızı ve nefes darlığı ve baş dönmesi ile de kendini belli edebilir. Basit bir EKG ve kan tahlili ile kesin teşhis konuluyor. Böyle bir durumda da hastanede size ilk verdikleri ilaçlardan birisi de kanı sulandıran DISPRIL (asprine benzer birşey) oluyor.

Siz siz olun ihmal etmeyin, belirtilere dikkat edin. Özellikle sıcak yaz günlerinde.

geçmiş olsun abi yaa
ben de de benzer şeyler oluyo bazen ...
sanki kalbime bıçak giriyomuş gibi hissediyorum

çok kötü
:(

öksürme ve göğüse sağ yumrukla sertçe ve periyodik vurma tavsiye edilir, amaç kalbe masaj yapmak dolaşımı rahatlatmak.. ama öte yandan uzmanın dediğine göre öksürdüğün zaman taşikardi olur,damarlar genişler vazodilatasyon olur bunlarda ilk etapta faydalı gibi de olsa sonrasında ters tepebilir..

valla eğer görürseniz, evvela solunumunu sağlamaya bakın; gerekirse ağızdan direkt nefes verin.. başını iyice geriye yatırıp, çenesini açıp ağız içine var gücünüzle üfleyin.. kalp masajıda önemli ama solunum çok ama çok önemli.. çünkü genelde gittiğimiz vakaların kalbini çalıştırsak bile solunum sağlanmadığından dolayı beyin çokdan ölmüş oluyor.

Geri