direksiyon agırlasırmı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan kar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
corsamın dıreksıyonunun agır ve sert oldugunu soyluyorlaar.ben alıstıgım ıcın galıba farkındaa olmadım.bunun ıcın ne yapılabılır.yapılaccak sey masraflımıdır.sımdıden tesekkurler.hayırlı ramazanlar...

dediğin gibi sen alıştığın için fark etmiyon. arkadaşlarında daha yumuşak direksiyonlu bi arabadan senin arabaya binince ağır gelmiştir. sende onların arabasına binince o direksiyon yumuşak gelecek..
bunlar tamamen mühendislerin hesaplayıp kitaplayıp ölçüp biçip yaptıkları bi ayar. opel mühendisleri bu ağırlığı uygun görmüşler ona göre ayarlamışlardır..
ayarı mutlaka yapılabilir. ama beyindeki yazılımları çok iyi bilmek ve o yazılıma hükmeden ara yüzlerin olması gerekir. bu da ancak opel mühendislerinde vardır. :) piyasada bulamazsın :)

o kadar elektronik olacağını sanmıyorum :)

opellerin direksiyonlar ağır derler zaten hep :)

V kayısının baglı oldugu bılyaları kontrol ettir.birinde cok az bi bozukluk varsa direksiyon agırlastırır.yınede bı kontrol ettir.

Corsa C'ye kim ağır diyebilir? =)
Eğer böyle bir şüphen varsa teknik bir problemden olabilir, servis baktığı zaman sana direksiyon kutusu ile ilgili veya ön takım ile ilgili problemler var ise bildirir, çok az bir fark edebilir. Lastikler bile direksiyonun sertliğine etki edebiliyor ancak neredeyse hisedilemeyecek kadar. Eğer aracının dediğim yerlerinde bir problem yoksa arkadaşın kendi aracını bi göstersin servise, çok yumuşak olması da bir sorun. Uzun yolda taşa gelsen tutamazsın o zamanda ;)

akün ne durumda

Geri