Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
opelin sağlamlığını tutmaz hernekadar gm ile fiatın ortak motorunu kullansalarda sağlamlık bakımından kesinlikle opel
geçen hafta sonu Istanbul Galeria da FIAT LINEA standı vardı. Gösterime sulunan araç 1.3 Multijet motorlu olanıydı. Yanımdaki arkadaşlara chip tunning modeli işte buraya takılıyor falan diye anlatırken stand görevlisi geldi direk
"Bu motor a chip yapılmaz" dedi
bende "bende astra 1.3 var arabaların motorları aynı yapan tanıdıklarım var" dedim.
Adam "Astranın motoruna yaparsın ama buna yapamazsın bu motor son gücünde , astranın arttırılabilir kullanılmayan gücü var" dedi.
Ben "olmaz öyle şey motor hacimleri , tork ve bg degerleriaynı.2 side aynı motor" dedim.
Adam "biliyorum bu aynı motor oldugunuda göstermez. Bu degerler avrupa standartlarına uyması için olağan sabit degerler üretici firmalar bu seviyenin üzerine cıkamıyorlar haliyle.Fiat'ın dizeliyle Opelin dizeli bir degil.Opel GM bunlar başka italyadan geliyor" dedi ve konuşma bitti.
Bende bu zamana kadar multijetle bir diyordum bizim motorlar için fakat fiatin adamının söylediklerine pek anlam veremedim
Bu motorun gücünün son haddinin 115 hp olduğunu biliyorum sadece 115 hp geçtiği zaman motor ömrü çok kısayılormus ve sürekli sorun yaratıyormus o yüzden en son 90 hp de bıraktılar
bilmiyorum da peki 90bglik bizim motoru bu chip uygulamalarıyla 115 i aşarsam sorun olurmu bilginiz varmı?