Dikkat bir forum sitesinden alıntı

sahibinden.com'u parsellemiş ne biçim esnaflar (veya çakma esnaflar) var. Araştırılsa neler neler çıkar. Artık kabul edelim ülkemiz yeteri kadar üretemiyor, vergi toplayamıyor, dolayısı ile maliyenin büyük bir gelir kaybı var. Gider fazla, gelir çok kısıtlı. Borç almakta bir yere kadar. Dolayısı ile hükümetler önümüzdeki günlerde gelir sağlamak için ne biçim ilginç fikirler üreteceklerdir. Bazı şeylere hazır olmakta fayda var. Burnumuzun dibindeki Yunanistan'ın durumu malüm. Bugün ona yarın bize sözünü unutmayalım.

savaş abi o maliyeciler bir yerde haklı ama dükkanı nı kapatıp vergisini vermeyen çok esnaf var nete taşıdılar dükkanlarını. vergi yok elektrik yok su yok çalışan masrafı yok kira yok stopaj yok.. eğer maliye bu esnafın peşine düşücekse sorun yok ama gariban elindeki üç beş eski parçayı kullanmadığı parçayı üçe beşe satmaya çalışan insanımın peşine düşerse o zaman en en ağır küfürler onların olsun..

Ben inanmıyorum. Böyle bir işlem için onmce gg veya sahibinden comda uyarı mesajları olmalı. veya satış için bu siteler maliye ile ortak iş çevirmeli.

tutup sen bu kadar bilmem ne satmışsın deyip adama ceza yazmak kolay degil. mahkemeye gidersin yırtarsın bu kadar basit ama.

savaş abi o maliyeciler bir yerde haklı ama dükkanı nı kapatıp vergisini vermeyen çok esnaf var nete taşıdılar dükkanlarını. vergi yok elektrik yok su yok çalışan masrafı yok kira yok stopaj yok.. eğer maliye bu esnafın peşine düşücekse sorun yok ama gariban elindeki üç beş eski parçayı kullanmadığı parçayı üçe beşe satmaya çalışan insanımın peşine düşerse o zaman en en ağır küfürler onların olsun..
Bu tür siteleri açanların ağa babaları zaten belli. Hangi maliyeci milli dehamızın kapısına dayanıp hesap sorabilirki? Bir iki kişi menfaat sağlıyacak diye ortam boş bırakılıyor. Diğer yandan bir esnafa birbir çeşit vergi uygulamaya kalkarsan o da dükkanını kapatır, alır bir bilgisayar evinden bu işi yapar. İmkanlardan faydalananlara birşey diyemeyiz. Ama ben genelde araçla ilgili bölümlere bakarım, burayı kullananların çoğu dükkan sahibi galericiler ve yedek parçacılar. Bazı arkadaşlarımız ikinci el malın KDV'si olmaz demiş. Tamam da bu malların satışından elde edilen kazancın gelir vergisi olmalı. Hurdacılar çıkma mallar için fatura vermiyorlarmı? Fatura vermiyorlarsa çıkmacıdan alınan motoru araca nasıl takacağız, fatura veriyorlarsa KDV'yi nasıl gösteriyorlar. Diğer yandan eski aracımızı yetkili servise verip yenisini alıyoruz, yetkili servisler bu aracı nasıl satıyorlar yani bu satış sonrası alınan para muhasebe kayıtlarında nasıl gösteriliyor. Mutlaka bununla ilgili bir şey vardır.

Son düzenleme:
Ürünün kdv ye konu olması için yeni veya 2.el olması sonucu değiştirmez.
Önemli olan satışın ticari nitelik taşımasıdır.Siz evdeki fazlalık 3 parça ürünü internet üzerinden satabilirsiniz.Bu sorun veya incelemeye konu olmaz.Ama benzer ürünlerden kazanç sağlamaya yönelik 20 adet satarsanız karşılaşacağınız ceza sonrası uykusuzluk çekebilirsiniz:)

Kazanç elde ediliyorsa vergisini ödemek zorundasınız ikinci el olması çok önemli değil. Şikayet olmadığı sürece memur insiyatifli davranabilir ama şikayet varsa tek üründe satsanız işlem yapmak zorunda kalırlar. Yine başka bir forum sitesinde tek ürün satan biri 4000 TL ye yakın ceza ödemiş şikayet olduğu için. Dikkatli olmakda yarar var.

garip bir uygulama ama dikkat etmek lazım tabi

çok üzüldüm deniz,geçmiş olsun kardeşim....
madem böyle bir uygulamaya gidiliyor önce uyarı mahiyetinde küçük bi ceza kesselerdi bari insanlara bir anda bu kadar ceza kesilmesi çok kötü sonuçlar doğurabilir...:mad::mad::mad:

iyide gittigidiyorun kestigi %10 kesintinin icinde vergisi falan var..kolpa olmasın yazı

iyide gittigidiyorun kestigi %10 kesintinin icinde vergisi falan var..kolpa olmasın yazı
Uygulamayı bilmiyorum ama mantığıma göre herhangibir kurum benim sattığım mal için fatura keseceğim o nedenle vergi kesintisi yapıyorum diyemez. Bence % 10 luk kesinti komisyon olabilir malüm bir çok malın KDV'si 18, gelir vergisi oranı da değişkendir. Yazı kolpa olabilir ama uygulama mantıklı da. Çünkü bu tür sitelerce aynı üründen olmak kaydıyla birden fazla ve sıfır mallar da satılıyor, hatta bazıları işyeri adreslerini bile yazıyor. Maliye elemanları tek tek bunların ayrımını yapmaktansa hepsinin kapısını çalarım daha kolay diye düşünüyor olmalı. Malum kanunları da fazla bilmediğiz için mutlaka tuzağa düşenler olacaktır. Araştırsalar bizim pazar yerinde bile birşeyler bulurlar :).

Geri