Dikkat bir forum sitesinden alıntı

deniz_serdar

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
bir forum sitesinden alıntı

Merhaba Arkadaşlar
Biraz uzun olacak ama okumanızda fayda var. Ben yandım siz yanmayın!

Artık tüm internetten satış yapanlar maliye tarafından takipte.Ek gelir elde etmek adına gittigidiyor internet sitesinde ikinci el ürünler alıp satmaktaydım. Geçen hafta maliye denetim koordinasyon müdürlüğü tarafından görüşmeye çağrıldım. Görüşmeye gittiğimde bana sitedeki tüm satış dökümlerim, mesajlaşmalarım, yıllık kazancım vb. bilginin dökümü çıkarıldı. İkinci el alıp sattığım için bu ürünlerde fatura falan kesilmemişti. Zaten vergi mükellefide değilim. Bu nedenle sadece 2009 aralık ayı baz alınarak toplam 68 adet usulsüzlük cezası tutanağı imzalatıldı. Bunun anlamı bilmeyenler için söyleyim 1 adet usulsüzlük cezası 169 kusür tl (bende bilmiyordum). Ayrıca aralık 2009 başından mükelleflik açılacağı ve tüm 2009 satışlarımın %18 KDV sini vereceğimi , 2009 daki tüm satışlarım üzerinden %20 gelir vergisi ödeyeceğimi, bugüne kadar ki verilmesi gereken gelir beyannamelerini cezalı olarak ödeyeceğimi vs söylediler. YIKILDIM ARKADAŞLAR! Toplamda 35,358TL ceza ödeyeceğim.Ayrıca Mükelleflik açacağım, fatura koçanı bastıracağım vs. Arabamı sattım kredi başvurusu yaptım. Ek gelir elde edelim derken düştüğüm durum bu. Aman arkadaşlar 3-5 lira kazanacağım derken başınızı belaya sokmayın.
Bu uygulama şu sıralar başlamış ve 2009 yılı sorgulanmaktaymış. Üzerinde VEDOP SORGULAMA LİSTESİ denen bir dosyada tüm kullanıcı isimleri adresleri ve telefonları bulunmaktaydı. Benimle birlikte görüşmeye gelen birçok kullanıcı vardı. Hepsi yıkılmıştı. Ağlayanlar vs.
Arkadaşlar zararın neresinden dönülse kardır. Bu yüzden eğer benzer durumdaysanız kendinizi kurtarın. Çünkü yaptığınız her satıştan sorgulanacaksınız. Şu anda 2009 sorgulanıyormuş. 2011 de 2010 sorgulanacakmış. Sadece bulunduğum şehirden sorgulanacak kişi sayısı 4300 müş. 4300 tane hayat mahvolacak. BEN YANDIM SİZ YANMAYIN

Dikkat etmek gerekli

gecmış olsun uzucu bır durum

Yazan kişi için kötü olmuş ama neticede uygulama doğru bence, ortada vergilendirilmemiş bir kazanç var...bu tür kayıplar bize yol su, ötv, benzin olarak geri dönüyor...

;) herhalde diğerleri çok bayatladığı için yeni bir hikaye bulmuşlar adres toplamak için...
ikinci el üründe kdv olmaz herşeyden önce, sadece sıfır ürünlerde olur,
bu maili alıp inanan birisi de foruma yazmış demekki...
sattığın araba karşılığı aldığın paradan gelir vergisi ödüyor musun? yada kdv,
gerçi yeni çıkan yasada %1 kdv olacakmış galiba ama araçlara özel bir durum...

bu arkadaş bu işin ticaretini yapıyordur büyük ihtimal şu ebaydan alıp gg de satanlardandır 68 üründen ceza yemiş demek ki onun bir ikimislide ürünü satışdadır

normal bir satıcının malına niye gelipde musallat olsun maliye benim de sahibindende 5-6 tane satılığım var ufak tefek ıvır zıvır eskilerim ramler falan filan maliye gelipde neyin hesabını sorabilirki ben zaten o ürünleri aldığımda sıfır o aldıklarımın vergisini fazla fazla ödedim devlete.. ben zaten o rünü zamanında alırken devlet bana %18 kdv kesmiş alacağını almış daha neyin hesabını sorabilir.. şimdide işim bitmiş yenisini almışım yada elimden çıkarıyorum haliyle çöpemi atıyım elimden çıkardığım ikinci el şeyin neyinin vergisini alıcak..

bu arkadaşların yüzlerce satışda ürünü vardır ondan dikkat çekmişlerdir.. birde satışları iyiyse maliye takibe almış olabilir..

İzmir de de gittigidiyor.com dan satış yapanları görüşmeye çağırdılar.işlem sayısı 100 ün üzerinde olanlarla başlanmış.
eğer satışlarda ticari işlem tespiti yapılırsa çok ciddi cezalar alınabilir.
şahsi olarak yaptığınız 2.el satışları 5-6 adet/yıl civarındaysa sorun yok.Ancak 2.el ticareti de normalde vergiye tabi.
İşlem sayınıza dikkat edin.

İlginç gerçekten...Sahibinden'e dalarlarsa o fena..orada ilanı olmayan yok gibi birşeydir..
en iyisi ebaydan satmak oraya bakmazlar ebay üzerinden türkiye içi satış..

o maliyeciler işini bilir kimin ticari kimin olmadığınıda bilirler merak etmeyin rahat olun zaten normal eskisini satan vatandaşada çağırsalarda geri yollarlar.. ticari yapanlar bellidir adamın zaten sattıklarına bak anlarsın sıfır açılmamış ürün falan yazar elinde 60 adet vardır misal artık bellidir bu adamın bu işin ticaretini yapdığı..

benim arkadaşım eski bilgisayarını parçaladı parça parça satılığa koydu şimdi adam ne diycek bu eski parçaların vergisinimi ver diyicek o zaman işde çıngar çıkar kıyamet kopar.. ama olmaz öyle bir şey.. uzun zamandır bu zaten bilinen bir gerçekdi pek çok iş veren dükkan sahibi artık dükkanlarını kapatıp gg den satış yapıyordu vergisiz stopajsız dükkan kirası yok eleman derdin yok falan filan diye.. bence bu yapılan buna müdaheledir normal vatandaşın elinde sattıkları eskileri ne yapıcak maliye.. hiç mantıklı değil hemde hangisiyle baş edicek girsin sahibindene on binlerce insanın yüzbinlerce satılık şeyi var.. çoğuda milletin eskisi kullanmadığı ıvır zıvır olarak gördüğü şeyler..

Geri