Diesel avantaj mı dezavantaj mı!..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ELR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dizel araç benzinli araca göre biraz daha avantajlı. Özellikle çok km yapanlar için. Satarken de km si yüksek olmamak kaydıyla avantajlı, müşteri bulması kolay. Ama ne olursa olsun, gar gar motor sesi ve egzostan çıkan kara duman benim gözümde dizelin tüm avantajlarını siliyor.
Aynen

dızelın bakımı agır cıdden bıde sesı cıdden hıc hos degıl ama toyotanın dızellerınde ses anlasılmıyo bıle benzın ıyıdır:D

benzinlinin suruş keyfı derkenn?? bi kere turbosuz mazotlu araba kalmadı. dolayısıyla turbonun malıyetıde ekstra bır yuk motor uretıcısı ıcın. turbolu benznlı ile , turbolu dizel araçları mukayese edın. fıyat farkı vermedıgınızı goreceksınız. ayrıca fazlaca paralar odeyıp aldıgınız dızel aracı da satarken bu fazlaca paraların ılave edılmış şekliyle satacaksınız. 30 bin liraya alınmış bir dizel corsa ile , 25 bın lıraya alınmış benzınlı corsa aynı paraya satılmıyor.

yakıt konusuna gelınce. 20 kuruş yaktıgını da zannetmıyorum 1.4 benzınlının. nasıl kullanıyosunuz. 80 km sabıt hızla mı. 40 lıtre akaryakıtla 1.4 corsa taş çatlasa 550 km yapar, ama 1.3 cdti ile benzinlide gosterdıgın aynı ozeni goster 800 leri gorursun. bakım olayına gelınce ben hıc bı zaman farkı fıyatlarla karşılaşmadım bakımlarda. sureklı ozel servıse goturdum, yağ değıştı aynı paraya, filtre değişti aynı paraya.

ben vergi konusunda biraz şanssızım araç 1.7

bir dizel aracın daha ekonomik olmadığını anlamak için fazla irdelemeye gerek yok, yakıt değerlerine bakın gorursunuz. ayrıca benzın 2.74 iken, eurodiesel 2,43. litre farkının yanında, litre başına dusen 31 kuruşluk fiyat farkı da var.

arkadaslar siz yine biraz sanslisiniz ayni motora sahip dizelle benzinlinin vergileride ayni, ben burda ayni motora sahip benzinliye kiyasla üc kati fazla vergi veriyorum yinede dizel kullaniyorum türkiyede deger bence dizel kullanmaya....

Dizel araçlar özellikte turbo dizel diyeyim benzinlilere göre tork daha fazladır . Silindir hacmi az olduğu için vergisi bile azdır yakıtta cimridir..Turbo dizelin keyfi başkadır.. vs...vs almışken turbo dizel al mazot 2.45 e düşmüşken.. O fiyat farkına bakma iyi araştır benzinli fiyatına yakın dizel bile bulursun şimdi kriz var peşin paran olsun yeter.

Aracım var zaten Corsa D diesel ve çok memnunum, pişman değilim. Can sıkıntısından öyle bir hesaplama yaptım sizlerle paylaşıyım istedim ama bazı diesel sahipleri aracı diesel diye bi dünya laf söylemiş sanki ben kötülemişim gibi..neyse ;)

Kendimizi kjandırmıyoruz, tamamen tercih meselesi ile ilgili arkdaşımız ufak bir hesaplama yapmış, iyi kide yapmış bende size daha önce incelediğim site üzerinden LİNK vereyim

özgün oğlum senin evde canın sıkıldığında kafanı böyle şeylerle yorma beni ara çıkar bir nargile keyfi yaparız :)

Geri