devirli kullanımda duman atması

mustafasadık

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Başlıktanda anlaşılacağı gibi özellikle 2. vitese geçip ve turbo devreye girdiğinde araç gri ve siyahımsı duman atıyor. 3. vitese geçerken dikizden baktığımda duman atmış görüyorum ondan sonra sanırım fazla atmıyor.. özellikle akşamları rahatça görebiliyorum.. masrafı çok tutarmı sorun neden olabilir..
dizel Opel astra 2006 H

hava fıltresıne bakın öncelıkle,turbo hortumunu kontrol edın,tam şişyormu,egr valfi,hava akıs metre ve enjektörlerde bakılması gereken unsurlar..

Aynı dumanı ben de görüyorum aynada :( çekişte falan sıkıntı yok.arıza kodu yok.

diğer araçlara bakıyorum duman falan yok! Acaba ben mi kafaya takıyorum?

Son düzenleme:
Aynı durum bende de var normalde duman yok bi bayır yukarı geri viteste görüyorum birde yüksek devirde bayır çıkarken hava filtresi yeni bakımı yeni yapıldı enjektör temizleyici kullandım turbo 1.5 senelik enjektörler söküldü sağlam çıktı temizlendi ayarlandı takıldı..

Kısacası aracımda bir sorun olmadığına eminim ve aynı durumlarda bende de duman çıkıyor ben havaların sıcak olmasına bağladım 20 derecenin altında hiç siyah duman görmüyordum her gaza bastığınızda çıkmadığı sürece sanırım sorun yok ustalarda bana aynı şeyi söyledi

Geri