devirle değişen motor sesi

bilmiyorumabi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
iyi günler arkadaşlar,

aracım 2006 1.6 essentia, hangi viteste olursa olsun, 3500 devire çıktığım anda motor sesinde değişme oluyor. anormal bir şekilde araç bağırmaya başlıyor. gazı köklediğinde gitmeye devam ediyor, hızlanmasında bir kesilme yok, ama 3500 devri gördüğünde sanki bir turbo devreye girmiş gibi, sanki kırbaç vurmuşcasına bağırıyor. bunun sebebi nedir bir fikri olan varmı? benim şüphelerim katalitik konvertör olabilir diyecem ama arıza lambası felan yanmadı arabada bugüne kadar.

Manifoltda çatlak olabilir bu ses yapar egzosdan kaynaklanabilir birde manifolt ısı koruyucu varsa saç o da yapabilir...aklıma gelen bu tabii sesi duymak lazım

araç sabit olduğu yerde dururken gazı köklediğinizde yapmıyor nedense, bunu yolda giderken yapıyor.

Vibrasyon:rolleyes: egzos manifol üzeri çelik sac...en son motor değil aks olabilirmi?

sanırım arabandaki manifolt contasında sorun var veya sana tavsiyem hava filteri kapagını yada eger acık hava filterisi kulanıyorsan iclerini kontrol etmendir.

filtre

sanırım arabandaki manifolt contasında sorun var veya sana tavsiyem hava filteri kapagını yada eger acık hava filterisi kulanıyorsan iclerini kontrol etmendir.

Açık hava filtresi kullanmıyorum. Birazdan söylediğiniz gibi hava filtresi kutusuna bakıcam belki tam oturmamış olduğundan yapıyor olabilir. manifold da sıkıntı olabilir. 3500 devri gecince catlak yada acıklık oluşup araba daha fazla bağırıyor olabilir. Bakıcaz servise gidemedim bir türlü, ne tutar nedendir bilmiyorum.

teşekkür eederim ilginize.

Geri