devir saati

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vectra43
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

vectra43

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
park halindeyken devir saatinin düşüp çıkması bazen çok nadirde olsa stop etmesi normal midir ve nerden kaynaklanır birde sabah lpg direkt olarak gaza geçiyor buda elle benzine geçirmemizi gerektiriyor .

normal değil sorun var baktır derim

bilgisayarda bir sorun çıkmıyor veya bana öyle söyleniyor nerden olabilir sizce sorun ?

rolanti regülatörü ve boğaz kelebeğini temizletmen gerekiyor sanırım. bendede aynı problem vardı onları yaptım bide carbon clean yaptım öyle bi sorunum kalmadı.

park halindeyken devir saatinin düşüp çıkması bazen çok nadirde olsa stop etmesi normal midir ve nerden kaynaklanır birde sabah lpg direkt olarak gaza geçiyor buda elle benzine geçirmemizi gerektiriyor .

Problemi açıkça yazmalısın. Park halinin bi önemi yok.
1- Araç rölantide çalışırken devirde dalgalanma mı oluyor? Bu durum, motor operasyon sıcaklığında iken de oluyor mu? 2- Sabah, doğrudan lpg ile mi çalışma söz konusu yoksa benzinle başlar başlamaz lpg'ye mi geçiyor? Yada ilk marşta benzinle de olsa çalışmıyor ve bu esnada lpg'ye geçiş gerçekleştiği için ikinci marşta lpg ile mi çalışmaya çalışıyor (bu tür sorunlar olabiliyor) ki sen de manuel olarak benzine mi almak zorunda kalıyorsun? Bu süreci açıkça yazmalısın.
Selamlar..

1- motor rölantide olduğunda bunu yapıyor ve sıcakken de aynı sorun
2- sabah lpg ye alıyor buda çalışma sorunu yaşattığı için elimle alıyorum sanırım hiç benzine kendisi geçmiyor kontağı çevirince marşa basmadan lpg ye geçiyor

2- sabah lpg ye alıyor buda çalışma sorunu yaşattığı için elimle alıyorum sanırım hiç benzine kendisi geçmiyor kontağı çevirince marşa basmadan lpg ye geçiyor
sızdekı arac vectra degılmı sıralı sıstem yokmu
30 derece cıvarında lpg ye gecer eger otomatık jıkle devreye gırmıyorsa sorun var demektır lpg de zaten makul sıcaklıga ulasmıs olması gerekır
manuel derken eskı sıstem varsa aracı mutlaka benzınde syop edıp benzınle calıstırnız
ayrıca sabahları hep lpg de goruyorsa ısı sensoru devre dısıdır kısa devre yapılmıs da olabılır detaylı yazarsanız daha serı yardımcı oluruz

sıralı sistem var ben otomatik olarak devreye girmediği için soruyorum zaten sorunum bu veya aldesalarmı böyle diye sordum

sıralı sistem var ben otomatik olarak devreye girmediği için soruyorum zaten sorunum bu veya aldesalarmı böyle diye sordum
ozaman ısı sensoru arızalıdır
bılgısayarda derecesını kontrol ettır 30 derecede acmıyorsa degısmesı gerekır.

Eğer yukarıda yazdığın gibiyse, daha sonra belirttiğin gibi sıralı sistemse (taksit-taksit yazıyorsun!) benzin ile çalışmasında sorun yoksa bütün sorun lpg yazılımından kaynaklanıyor. Muhtemelen yazın yama program atılmış, havalar sıcakken fazla sorun olmamış, ancak kışın sorun çıkarmaya başlamış. Hangi marka ise lpg servisine git, adım-adım program atılacak, yani benzinde: yüklü/yüksüz rölanti ve yüklü/yüksüz 3000 dk, lpg'de de aynı değerler okunmak suretiyle programlanacak, lpg ye geçiş ısısını 25 derece olarak ayarlatabilirsin. Böylece sorun çözülecektir umarım. Bunun nedeni muhtemelen yama program. Zira aynı sorundan muzdarip idim, çözüldü.

Son düzenleme:
Geri