devamlı yanan egzos lambası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gokhannn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gokhannn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merhaba arkadaşlar. 2003 model meriva enjoy 1.6 arabamın 2,5 aydır egzos lambası yanmakta. yalnız son bir haftadır arabada tuhaflıklar olduğunu gözlemlemekteyim. bazan pedallar ve direksiyon ağırlaşıyor araç normalden daha az hıza çıkıyor. yani eskisi hemen hızlanmıyor sanki bir zorlanma var. engin bilgilerinize ihtiyacım var. teşekkürler.

egsoz lambası ???????????????????????

evet aynen o lamba.

o lamba motor arızası demek...
çok kapsamlı bi lamba. motor elektroniğinde bi problem olduğunda yanar.
acil baktırmanı tavsiye ederim.

egr problemi için yanan ışık.
egr valfi kurum yaptığından dolayı arıza veriyor temizletmeniz gerekir ancak zamanla aynı problem tekrar nükse ediyor aynı sorun ben de hatta neredeyse tüm opelcilerde mevcut. egr yi bir plaka ile iptal etmek en ideal çözüm, şu anda benim de arıza ışığı yanmakta. perşembe günü arac bakıma girecek egr yi iptal edeceğim ben de

sadece EGR de yanmaz.. bütün elektronik arızalarında yanar..
oksijen sensörleri de dahil..(lambda)

:good: doğrudur

problemin kaynağı egr valfi olma ihtimali daha fazla olduğu için açıklamayı onun üzerine yaptım.

tech2 ye bağlandığı zaman hatanın kaynağı belli olur, özel serviste baktırmanızı tavisye ederim.

giraya tamamen katılıyorum. en kısa zamanda tech2 diyorum

çok teşekkür ederim arkadaşlar. en kısa zamanda götürüp baktırayım ben. eğer dediğiniz problemler ise maliyet ne olur.

Yalnız, kendi aracım için konuşuyorum, kullanma kılavuzunda egzos ile ilgili arızalar için yandığı yazıyor. Vectra B için motor arıza lambası demek doğru ama Vectra C için doğru değil. Çünkü Vectra C de motor arıza lambası farklı şekilde ve ortadaki büyük ve genel uyarı ekranında çıkıyor.. Eğer arkadaşınkide öyleyse katalitik konvertörden dolayı olabilir.

arkadasın aracı meriva galiba

Geri