deprem oldu...

gecmiş olsun..

fethiye açıklarında olmuş izmir hissettimi bukadar ya?
aytekin abinin dediği gibi ufak ufak olduğu için büyük bişey olucağını düşünmüyorum bende.

Rasathaneden düzeltme geldi Sisam adasında olmuş Ege Denizinde..
İzmire tahmini uzaklık 90 km kadarmış..

mevsimle alakası olmadığını söyleyip duruyorlar ama hakkaten neden hep yaz aylarında olur bu olay... Her yaz ben de bekliyorum ve oluyor da.

Benım tahmınımce ve bıldıgım kadarı ile bu yer hareketlerı sıcaklıkla alakalı.Sonbaharda aynı şekilde tehlıkelı dıye bılıyorum yaz girişi ve çıkışlarında oluyor zaten dikkat ederseniz :S

izmirde zaten sisam adasının oldugu yer cok tehlıkelı orda devamlı bı hareket var zatewn ızmırde eprem olmayalı bı 3 4 sene oldu her 4 senede bı buyuk deprem yaşıyoruz.... deprem zaten bı defada olmadıbugun ılk guzel bı salladı durur gıbı oldu bı daha salladı sonra durdu...

Bende hissettim 25 30 saniye kadar sallandı. Allah beterinden korusun.

evet çağrı bende baktım şimdi sisamda olmuş.
umarım böyle ufak ufak olur biter allah daha beterinden korusun herkesi.

geçmiş olsun...

Ben hissetmedim yaa :D

Evin içerisinde dolaşıyordum, o nedenle hissetmedim ama avizelerin sallandığını gördüm, ne oluyor demeye kalmadan eşimle kızım deprem oldu dediler.

Evim 7. kat normalde hissederdim, ama bu sefer biraz rahatsızdım başım dönüyordu ondan herhalde haberlerde duydumda haberim oldu. Ama dendiği gibi İzmir ve çevresinde büyük bi fay hattı yoki o yüzden burdaki depremler 5 civarında takılır. Evlerimizde TR geneline göre sağlamdır, pek hasar olmaz.
İstanbullu arkadaşlar yanlış anlamasın, ruhsatsız kaçak evler bir Türkiye gerçeğidir. İzmir ise TR nin kalanından farklı bir biçimde genelde projeli ve ruhsatlı düzgün evlerden oluşur. O yüzden yıllardır o kadar deprem gördüm İzmir de daha "şu ev yıkıldı" diye duymadım görmedim. Sayın Işıkara'nın dediği gibi; "deprem değil bina öldürür". Bizim binalar öldürmüyor çok şükür ;)

Geri