depodaki benzini nasıl boşaltabilirim??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tyson
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tyson

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar merhaba,

tuhaf bir durum geldi başımıza. arabanın deposuna yanlışlıkla normal benzin karıştı. (yaklaşık 10 lt)
depodaki benzini çekmek için depo girişini kullanalım dedik ama hortum aşağıda biryere kadar gidip takılıyor. hırsızlığa karşı önlem olsun diye alt kısımlarda bir yere filtre gibi birşey koymuş opel.
motor kısmındaki benzin hortumunu söküp, kontağı açıp kapatarak pompayla benzini boşaltmak gibi birşey aklıma geldi ama olur mu emin değilim.
başka bir yolu var mıdır? ya da yukarda yazdığım şekilde çekilir mi benzin?

hırsızlığa karşı önlem işini anladım da ben arabanın sahibi olarak istediğim zaman benzini alabilmeliyim depodan. ruhsatı bende anahtarı bende sonuçta :)
yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi benzin hortumundan kontağı açıp kapatarak boşaltabilirsiniz.Yanlış hatirlamıyorsam deponun altında boşaltmak içib tıpa gibi bişey oluyordu:confused:

eger hıc bırı olmazsa elektrıkcılerde yada ozel servıslerde deponun ıcınden motorla cekıyorlar hepsını ama ust kapagı acarak
benım dızel araca 47 lt kursunsuz koydu shell
hıc calıstırmadan bu sekılde cekıp almıslardı..

en iyi arka koltugun altındakı pompa sökulerek alınır.kontagı acıp kapayarak herzaman ızın vermez bı kaç denemeden sonra bekletır

arkadaşlar bilgiler için saolun. yalnız ilk mesajda yazmayı unutmuşum. şu anda bulunduğumuz yerden servis çağırmak biraz zor. baya uzak bir yerdeyiz.
motor kısmında benzin hortumunu kelepçeden söktüğümde yakıt sisteminin hava yapması gibi birşey olur mu? araba benzinli ama yine de merak ettim.
deponun altını da bi kontrol edecem tıpa gibi birşey var mı diye. ne güzel olur ya öyle birşey.

normal benzin dedin de nerden buldun sen o benzini. piyasada normal kalmadı ki hiç!!!

arabanın benzini bitmişti. benim kuzen de şehir içinden gidip bir bidon getirmiş. teknelerde filan hala kullananlar var. benzin yeşildi diyince ben uyandım. yoksa hiç anlamayacaktık.

hımm. bişi olmaz kullan boyle. sorun olacagını sanmıyorum ki zaten 10 lt. git 97 oktan al 10 lt falan karıssın oyle kullan...

arkadaşım deponun üstünü kurşunsuzla doldurup arabayı çalıştırmayı denedik. bir sorun çıkmadı ilk başta. ama 3-4 dk sonra motor stop etti. bir daha da marşa basmak istemedim. ne olur ne olmaz. enjeksiyona bir zarar gelmesin diye. belki de gelmiştir bile.
depodan yakıtı nasıl çekeceğimiz konusunda bilgisi olan varsa yardımcı olursa memnun olurum.

en iyi arka koltugun altındakı pompa sökulerek alınır.kontagı acıp kapayarak herzaman ızın vermez bı kaç denemeden sonra bekletır

:good: işte sana çözüm yolu.

Geri