depodaki benzin çoğaldı :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan selmete
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

selmete

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
bir hafta önce fethiyeye gittim ancak yolda başıma gelen ilginç olay aliağa yakınlarında yaklaşık yola çıkmamdan 6 saat sonra sıcaklığın 33 c civarında depomda çeyrek depodan az benzin olması gerekirken gösterge yarım depodan fazla gösterdi benzinin azaldığını bildiğim için benzin aldım yola devam ettim km sayacını sıfırlayarak şamandıranın arızalandığını düşündüm 5 gün boyunca doğru gösterdi dönüş yolunda yine aliağa yakınlaında aynı sorun başgösterdi yine yaklaşık çeyrek depo benzinim var ama gösterge yarım ddepodan fazla diyor dinlenmek amacıyla bi yerde durdum o aradada depo kapağını açtım basınç yaptı kapattım göstergeye baktım normale döndü şimdi de normal görteriyor motor x16xel astra g daha önce böyle bişey yaşayan var mı bu arızamı yoksa normalmi

uzun yolda benzer bi problemi bende yasadım urfadan izmire gelirken. urfada depoyu doldurup yola cıktım konya civarlarında benzin çeyrek deponun altında olması gerekirken yarım gösteriyodu bende şamandıranın arızalandığını düşündüm ancak benzinliğe girip depo kapagını açınca normale dönmüştü. zannedersem depo dolu olduğunda hiç durmaksızın yol katedildiğinde depodan harcanan benzin kadar hava alamıyo ve samandıra tam seviyeyi göstermiyo. akıma bu geldi şimdi sizde yazınca

yakıt tankı havalandırma ventılı arızalı olabılır

YAkıt tankı havalandırmasından kaynaklanan bi sorun.,
Uzun yolda depodan hacim olarak fazla yakıt boşalıyor. Havalandırma ventili düzgün çalışmıyorsa boşlan yeri yeteri kadar hava doldurmuyor. Ve Depo içindeki basınç azalıyor. Dolayısıyla şamandra ya uygulanan basınç ta azaldığı için normalden fazla yakıt gösteriyor.

Deponun kapagını açarsan iceriye hava aldıgını gorürsün zaten.

havalandırma valfin de sorun olabilir

ayrıca belkide aliağa petrol safiner yeri olduğu için belki depo aşka gelmişdir :D

eğer hep böyle aşka gelicekse aliağaya taşınırım valla :) herhalde havalandırma ventili arızalı tatil parasını ödeyeyim öncede sonrada arabayı iyice bi elden geçireyim

güzel başık olmuş. öğrenmiş olduk.

hadi siz benzinde kullandınız da oldu. ben lpg de gittim uzun yolu benim de ibre coştu:pon: çeyrek depoluk benzin bi ara yarıyı geçti 3/4e yanaştı :eek: buna ne dersiniz?:D

Opel kaliteli araç. Benim eski renault'ta tam tersi oluyordu. Dolu depo boşa yakın gösteriyordu.

Geri