depo geri besleme valfi

EthemBozkurt

Yönetici
Moderatör
06-Ankara
aracım 2001 vectra b 1.6 comfort z motor, usta depo geri besleme valfi bozuk dedi, araca ne gibi bir zararı vardır. ustam şöyle bir açıklama yaptı. bu valf bozulunca aracın çekişi düşer dedi. benzin pompasının tam kapasiteli çalışmayacağını söyledi, valf belli aralıklarda çalışıp deponun içindeki basıncı ayarlıyormuş. böyle bir sıkıntı yaşayan oldumu acaba ?

senin aracının sorunu neydi.

Valf bozulduğunda depo atmosfere yeterince açılamayacak ve özellikle sıcak havalarda ve sık kullanımda depo vakumlanacaktır.Ustanında dediği gibi pompa çok daha zor çekecektir.Genellikle valf dışında küçücükte olsa emniyet için delik var ama hepsinde varmı bilemiyorum.Bence önem arzeden konu ve değiştirmen iyi olur.

arızlaı olduğunu nasıl anladı usta ayrıca ses mi yapıyor yoksa motor arıza lambasımı yanıyor ?

ethem benzin depo kapağını açtığında depoya hava çekme oluyormu yada açınca depodan ses geliyormubozuksa vakumlama yapıyor başıma geldi değiştirdim düzeldi ama benim vectra a gt de olmuştu sistem aynıdır galba farklı modellerde

benim araçtada depo kapağını açınca ses yapıyor. ayrıca geç çalışma var araçta. bu valf nerede bulunuyor araçta bi kontrol etsem.

sağ lastiğin iç kısmındaki davlumbazın sökülmesi lazım kapı menteşe kısmının hizasında davlumbazı sökünce görürsün sökersen depodan valfe gelen ve motor kısmına giden boruların içini kontrol et o siyah şeyler tıkıyor valfi değişsende tıkanıklıktan düzelmez

benim aracımda motor bölümünde ,usta parçayı söküp eline aldı dinledi ve bu valfin araç çalışırken tık tık tık diye ses yapar dedi . dinledim ses yapmıyor ve izle dedi ,tornavida ile hafifçe üstüne tıkladı ve ses gelmeye başladı. aracı stop edip çalıştırınca bazen çalışıyo bazen çalışmıyo. ve benim aracımında en büyük sıkıntısı bazen iyi çekiyo bazende arkadan birisi tutuyormuş gibi gitmiyor.

e tamam o zaman usta kendine göre çok iyi bir tespit yapmış. demekki parça, içine kaçan tortular yüzünden tutukluk yapıyor. parçayı değiştirirsen sorun düzelir ama yukarıda denildiği gibi hortumdaki tortuların da temizlenmesi lazım, yeni valfin uzun ömürlü olması için.

Geri