Depo 52 lt ise bu kadar benzini nasıl alıyor?

butterfly_effect

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Gösterge çeyrek deponun biraz üzerindeydi. Tabanca attıktan sonra, azar azar ekleye ekleye 45 lt aldı.
Depoda da daha önceden bi 10-12 lt olsa (52/4) , yaklaşık 55-56 lt eder. Astra'ların deposu 52 lt değil miydi ?

Ya da şöyle sorayım, ibre çeyreği gösterdiğinde ortalama kaç lt yakıt olabilir depoda ?

rahat alır o kadar normaldir, benim depo 60 lt , 64 lt bezin aldı bir keresinde

depoda kalan rakamı tespit edemedikten sonra hesap doğru çıkmaz.
45 litre benzin aldıysa depo da 52 litreyse demekki 7 litre benzin vardır.
7 litre benzin göstergede çeyreğin üstünü göstermemesi gerekir ama ekrandaki ölçüm de sonuçta %100 net olmaz.

corsalar çeyrek depo gösterirken aslında çeyrekten daha az mazot oluyo, astralardada öyle bi ölçüm hatası olabilir..

ibreye güvenilmiyecek tabiki o zaman dijital bir ölçüm cihazı bağlanması gerekir

bir kaç litre alan bi yedek depo olması lazım depoda

bir kaç litre alan bi yedek depo olması lazım depoda

Ya öyle ya da arkadaşların dediği gibi ibrede bi sapma var (4-5 lt civarı).

Epey bi zaman önce tam ne kadar alacak diye denemek istemiştim. Sabırla gıdım gıdım ekleterek 47 lt civarı(aklımda kaldığı kadarıyla) almıştı. Yakıt ışığı da yanmıyordu ama çeyreğin altındaydı yanlış hatırlamıyorsam.
Hatta devam etse belki çok az daha alabilirdi. Pompacı eleman "daha koymayalım abi, akıtıyor filan olmasın" demişti :)

ibreyle litre hesabı yapılamaz aracın duruş şekline göre bile değişebiliyor. mesela yokuş çıkarken ibre alçalıp inerken yükseldiğini görüyoruz. yani öyle 10-15 litre fark yoksa zaten 2-3 litre sapma olabilir.

ben astrayı ilk aldığımda depoyu fullettmiştim. sağolsun eski sahibi tam takır şekilde verdi depoyu:) 56 litre almıştı 166 liraya dolmuştu ( o zaman benzin 2,97 idi). ama depodan taşma yapmıştı baktım yere damlıyordu biraz

3 litre falan zaten pompa filtre kütük hortumlar vs kısmında kalıyor. depo da 52 litre desen bunun genleşme için bırakılan optimum boşluğu da benzinle dolduruyosun ve hatta benzin doldurma borusunu da benzinle dolduruyosun 5-6 litrede orası alır. 52 litre dediğin hacim oldumu 60 litre gibi bişey :)

Geri