Denize açılıyorum kısmetse. Yardımlarınızı bekliyorum.

bılenler yazıyor bılmıyenler soru ısaretı bırakıyor kafamızda tesekkurler atılla abıı bıraz daha bılgı sahıbı oldum sayende :)

Sonunda gelebildin kaptan ama kafamı daha çok karıştırdın:D En iyisi motoryat almamak buna karar verdim şu an :) Yok arkadaşlar buda ne böyle :D Motorlu sandal alcam oda güven vermiyor.

buda pek ufakmış burak.. lagunadan bile küçük nerdeyse :D

usta bence 25000 tl butcen varsa 17 18 bın lıralık bısey al kalan kısmıda kenarda dursun masraf cıkar bişey olur benım dusuncem bu tabıkıde sen bılırsın

Sonunda gelebildin kaptan ama kafamı daha çok karıştırdın:D En iyisi motoryat almamak buna karar verdim şu an :) Yok arkadaşlar buda ne böyle :D Motorlu sandal alcam oda güven vermiyor.

Tekne aldıktan sonra, marina bağlama masrafı, kışın çekeği, karina bakımı vb. masraflarında yıllık belli bir meblağı tutacağını da düşünmüşsündür tabi:)

Ek olarak şunu söyleyeyim, vergi olayı 30 Haziranda yürürlüğe giren yönetmelik ile değişti...

5,99 m boyuna kadar olan tüm tekneler (motoru kaç HP olursa olsun) vergiden muaftır..

Ayrıca ahşap teknenin yıllık bakımı, fibere göre daha zordur..Senede bir kez karaya çıkarıp bakım yapmanız icap eder..

Ayrıca diğer arkadaşların da hatırlattığı üzere bağlama sorununu hiç düşündünmü? Özel marinalarda kiralar el yakıyor..2-3 yılda tekne parası kadar kira istiyorlar...(Maddi durumunu bilmediğim için bunu hatırlattım kusura bakma ;)) Bu durumda sana bir alternatif olarak, araç arkasında römork ile taşıyabileceğin 4-5 m civarında dıştan takma motorlu bir fiber tekne almanı öneririm..Üstelik anladığım kadarı ile ilk defa tekne kullanacağın için bu senin için avantaj olur...

Ek olarak şunu söyleyeyim, vergi olayı 30 Haziranda yürürlüğe giren yönetmelik ile değişti...

5,99 m boyuna kadar olan tüm tekneler (motoru kaç HP olursa olsun) vergiden muaftır..

Ayrıca ahşap teknenin yıllık bakımı, fibere göre daha zordur..Senede bir kez karaya çıkarıp bakım yapmanız icap eder..

Vavvv bunu duymak süper oldu zaten sıkılmıştım 9,9luğa binmekten...

Geri