Deliği daraltmışlar..!!

Mehmet Gazihan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
delikgs7.jpg

Ustalar..

Bu parça 1.7 Corsanın Emmemanifoldu flanşı..Biraz kurumlu gerçi ama ben dikkat yoğunlaştırmanızı istediğim noktayı kırmızı çizgilerle işaretledim..

bu motor 16 subap lı..ve doğal olarak 8 adet emme kanalı girişi var..bu adamlar neden her silindirin bir giriş deliğini daraltma ihtiyacı duymuşlar ..??

Çok kafa yordum motoru limitlendirmek istemelerinden başka mantıklı bir sebep gelmiyo aklıma..

Kafası az çok basan herkezden konu hakkında yorum bekliyorum..

Muddapa ustam özellikle..!!!

Saygılar

kafam hic basmaz bu konulara..
ama neden arabadan cikartin ki onu

aerodinamikle alakalı bir durumdur bence,hava akışını düzenlemek yanlızca geniş açıklıktan hava geçirmekle olmaz bildiğim kadarıyla,bir sürü faktör var,

Cey Cey ben tamirciyim zaten..İşim çıkartmak..

Hakan evet içeriye giren havanın aerodinamiği ile alakalı ama..Acaba giren havayı limitlendirmek içinmi..? onu merak ediyorum..En kısa zamanda o deliği diğeri boyutlarına freze ile genişlettireceğim..Tahminim motor daha fazla hava alıcak içine ve benim 122 Hp lik makina 150 lere tırmanacak..(:

Mehmet inşallah deddiğin gibi sonuç verir :D hepsini genişletir genişletir deli gibi basarız :)
ama dediğim gibi hava kanalının şekli hava akımını sürtünmesini etkileyecek ve verimi etkileyecektir teorik olarak.
kopye frezeye bağlatıp aynı formda genişlet bence nasıl olur?

Ben bu konunun dışındayım ama şöyle bir öneride bulunayım.Birden fazla genişletip parçadan olmaktansa deneme yanılma yötemi ile Diğerlerine orantılı düşünülüp bellimiktarlarda genişletirseniz sonuca gitseniz her halde daha uygun olur gibime geliyor. Kolay gelsin.:alkis:

bence de parça önemli değil kullanılamaz olursa yenisini bulabilirim diyorsanız güzel fikir... Ama CNC'de uygulamak lazım olmazmı ? Freze makinenizi bilmiyorum gerçi... Çok ince iş lazım... Kademe kademe genişletip test etmek iyi olur... Sonuçlarınızı bekliyoruz mehmet bey, kolay gelsin

dar alandan hava daha tazzikli çıkar bunla bi ilgisi olablir

Havanın emiş yönünü yakıtın püskürtme pozisyonuna göre düşünülmüşte olabilir dicem ama banada sanki optimum değerler için akış yeterli düşüncesiyle bir nevi limitlemek için dar bırakılmış gibi.Genişletmeye değer diye düşünüyorum.

belki bı kaç sıbop farklıdır ustam ben hıc sökmedım sahsen

Geri