Debriyaja bas çalıştır/söndür

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan deluxe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bilgiler için teşekkürler. Zaten uyguluyordum bundan sonra uygulamaya devam

manuel passatta da debriyaja basmadan marş almıyo araç zaten. kontak ve debriyaj ikisi birlikte tamamlıyor devreyi. ama mantıgını merak ediyordum, öğrenmiş oldum. bundan sonra ben de astramda böyle çalıştırayım ;)

şanzıman yağlama olayı içinde debriyaja basarak çalıştırmak gerekir özellikle sabah çalıştırmada debriyajsız çalıştırıp debriyaja basana kadar geçen sürede yağlama yapmıyor diye biliyorum yanlışsa düzeltin

Debriyaja basma olayı opel kitapçığında var. (Benim hen önceki 1.6 16V benzinli astramda hem de şimdiki 1.3 cdti dizel astramda kitapçıklarda bununla ilgili bilgi var) Ama bu olay enerji tasarrufu açısından ve her araçta uygulanması gereken bir olay. debriyaja basıldığında şanzıman ayrılmış olacağından marş motoruna binen yük azalacaktır. tek sebebi bu.
Bu açıklama başka söze gerek bırakmamış.

Ek olarak yeni Insignia da, debrijaya basmazsanız araç çalışmıyor, onu da bugün öğrendim :)

Alışkanlık ben hep basıyorum :D

şanzıman yağlama olayı içinde debriyaja basarak çalıştırmak gerekir özellikle sabah çalıştırmada debriyajsız çalıştırıp debriyaja basana kadar geçen sürede yağlama yapmıyor diye biliyorum yanlışsa düzeltin

yanlış üstadım öyle bir şey olurmu hiç çalıştımı yaglamaya başlar hemen yoksa ne olur motor

Geri