Debriyaja bas çalıştır/söndür

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan deluxe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

deluxe

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar özellikle dizel araçlarda daha doğrusu opele geçince böyle birşey duydum. Bundan önceki araçlarımda hiç böyle bişe yapmıyodum ve sorunsuz biniyodum. Hatta 100 bin km dahi devirdim bu şekilde

Ama opele geçince debriyaja basmadan çalıştırırsan veya söndürürsen zararlı dediler. Bu nekadar doğru? tamam yapıyorum yapmasınada yaptığım halde 3 tane volant değişti :D

öyle bişiy olduğunu ilk defa duydum şahsen vites boştada olsa debriyaja basar marş veririrm debriyaja basar stop ederim alışkanlık.

gerçi hoş ben basmadan çalıştırdığım zaman lak lak diye vuruntu geliyor. Ama sadece opelde duydum bu sesi

:D yok ya ne alaka üstadım kafanı yorma o kadar ya arabanın üstüne ne kadar düşersen o kadar sorun çıkartır bunu unutma sakın

1.3 se normal

Debriyaja basma olayı opel kitapçığında var. (Benim hen önceki 1.6 16V benzinli astramda hem de şimdiki 1.3 cdti dizel astramda kitapçıklarda bununla ilgili bilgi var) Ama bu olay enerji tasarrufu açısından ve her araçta uygulanması gereken bir olay. debriyaja basıldığında şanzıman ayrılmış olacağından marş motoruna binen yük azalacaktır. tek sebebi bu.

Debriyaja basma olayı opel kitapçığında var. (Benim hen önceki 1.6 16V benzinli astramda hem de şimdiki 1.3 cdti dizel astramda kitapçıklarda bununla ilgili bilgi var) Ama bu olay enerji tasarrufu açısından ve her araçta uygulanması gereken bir olay. debriyaja basıldığında şanzıman ayrılmış olacağından marş motoruna binen yük azalacaktır. tek sebebi bu.

aynen öyle üstadım çok güzel açıklamış debriyaja basmak yazın farkedeceğini bile zannetmiyoırum ama kışın daha kolay çalıştırabilir arabayı belki

stop ederken sorun yok, çalıştırırken debriyaja basarsan arkadaşların dediği gibi marş motoruna binen yük azalır ;)

hyundai ve bazı diğer araçlarda debriyaja basmadan araç çalışmaz mesela..

stop ederken sorun yok, çalıştırırken debriyaja basarsan arkadaşların dediği gibi marş motoruna binen yük azalır ;)

hyundai ve bazı diğer araçlarda debriyaja basmadan araç çalışmaz mesela..

ona bakarsan bizim traktörde çalışmaz debriyaja basmazsan :D

2005 Toyota Corolla D-4D'nin kullanma kılavuzunda hatırladığım kadarıyla şu şekilde yazıyordu...

"Özellikle soğuk havalarda motoru çalıştırırken aracı boşa alıp debriyaja basarak çalıştırmanız, şarj dinamosu krank milini de döndürmeyeceğinden daha az zorlanır bu da sarsıntı sonucu çıkabilecek muhtemel arızaları en aza indirir."

Kısacası, özellikle ilk çalıştırırken debriyaja basmakta fayda var. Millerdeki yağlanma az olduğu için motorun mekanik bileşenleri zorlamamış olursun.

Geri