Debriyaj Vuruntusu

berk_ay87

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracım 1.3 corsa 2004 essentia cdti

Mrb. arkadaşlar. Aracın debriyajına hafif bastığımda tık tık vuruntuyu hissedebiliyorum. yani dizel motorun çıkardığı sesi bilirsiniz, tıkı tıkı tıkı tıkı şeklinde o vuruntular da her tıkı sesiyle geliyor. Acaba baskı balatam mı bitiyor. Aracımın bazı devir hız paralelliğini veriyorum, sağlıklı sonuça ulaşmanız için: 5. vites 200 devir 90, 5. vites 2500 devir 110, 5. vites 3000 devir 135km.
Yakıt olarak da 100km de 4.8 ile 5.2 arasında yakıyor (şehir dışı)

valla benım arabadada var gecen aldım baskı balatayı 1 hafta sonra taktırıcam, parcacı dizellerin baskı balatasının farklı oldugunu soyledı hem daha saglam hemde sarsıntıyı emecek sekılde govdesı hareketlımı ney oyle bıseyler dedı

yanı senınkıde baskıdandır

vites devir oranları bence iyi benimki 2.0 dtı 5. vts 3000 devir 140ı bıraz gecıyor, bakalım balatayı sıfırlayınca ne olacak

Son düzenleme:
Aracım 1.3 corsa 2004 essentia cdti

Mrb. arkadaşlar. Aracın debriyajına hafif bastığımda tık tık vuruntuyu hissedebiliyorum. yani dizel motorun çıkardığı sesi bilirsiniz, tıkı tıkı tıkı tıkı şeklinde o vuruntular da her tıkı sesiyle geliyor. Acaba baskı balatam mı bitiyor. Aracımın bazı devir hız paralelliğini veriyorum, sağlıklı sonuça ulaşmanız için: 5. vites 200 devir 90, 5. vites 2500 devir 110, 5. vites 3000 devir 135km.
Yakıt olarak da 100km de 4.8 ile 5.2 arasında yakıyor (şehir dışı)

kronik volant sorunu...

valla benım arabadada var gecen aldım baskı balatayı 1 hafta sonra taktırıcam, parcacı dizellerin baskı balatasının farklı oldugunu soyledı hem daha saglam hemde sarsıntıyı emecek sekılde govdesı hareketlımı ney oyle bıseyler dedı

yanı senınkıde baskıdandır

vites devir oranları bence iyi benimki 2.0 dtı 5. vts 3000 devir 140ı bıraz gecıyor, bakalım balatayı sıfırlayınca ne olacak

Sonuçtan haberdar edersen sevinirim. Bana zararı yok vites geçişleri normal (2.vites hariç) acaba daha az yakar mı diyorum.

Problem volant.Bendede aynı problem vardı.Sabit volant yaptım ama memnun değilim.Orjinalden şaşma.

Problem volant.Bendede aynı problem vardı.Sabit volant yaptım ama memnun değilim.Orjinalden şaşma.

Bana fiyat söyleyebilir misiniz? Kaça değiştiniz? Orjinali ne kadardır?

Diğer sorum volant sorunu yakıt sarfiyatında artış yapar mı? Çünkü araç biraz fazla yakıyo gibi şehir içinde. (6.4/ 100km) Aracı hep soğukken kullanıyorum ondan mı acaba? sabah okula gidiyorum (3km) öğleden sonra eve dönüyorum (3km).

Volant sorunu var bendede var suan 1,200 tl volant ve baskı balata 2008 astra h cdti

Ben bugun ustaya götürdüm arabayı. Volant sağlam dedi. Ovuruntu çok az normal dedi.Hem çok yukarda yapıyo vuruntuyu dizel araç bu olur o kadar dedi. Ben de inandım bi şey demedim. 7000km de yağ değiştim, malum kış ayı.

Bir de araç çok mu yakıyor dedim.( şehir içi dışı karışık 50 tl lik mazotla 230 km yaptım) Normal dedi. enjeksiyon değişelim istersen dedi 1700 gibi rakamdan bahsetti orjinal fabrika ürünü ded güldü tabi. hiç gerek yok yazınki değerlerin normal dedi. Galiba benim hüsnüü kuruntum :)

Geri