Debriyaj Sorunu ve Hassasiyeti

Astrag2005

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracımda uzun zamandır bulunan fakat kafaya takmadığım bir sorundu ta ki 2 gün önce beni rezil edene kadar. Debriyaj çok aşağıda kavrıyor. Ayağımı çok hafif kıpratsam bile araç gitmeye başlıyor. Bu yüzdende kaldırırken ufak tefek sorunlar yaşayabiliyorum fakat asıl sıkıntım bu değil. Debriyaj çok aşağıda kavradığı için vites değiştirirken pedali halıya yapıştırmadığım sürece o malum caaart sesi geliyor ve beni hayattan soğutuyor. Diğer problemim ise debriyaj aşırı hassas. Vites değiştirdikten sonra olaki biraz hızlı çekersem araba hoplamaya başlıyor. Olaki biraz yavaş çekersem devir fırlıyor. Kalkıştada aynı şekilde biraz hızlı çekersem araba hopluyor yavaş çekersem devir gereğinden fazla artıyor. Forumda araştırdığıma göre çok aşağıda kavraması sanırım debriyaj teli ile alakalıymış. Araç 3 sene hiç çalışmadan garajda yattı ve bu yüzden balatasının eğildiğini de söylediler. Ustaların %95 i hatta opel servisinde usta diye dolanan insanlar bile bu araçların hepsi böyle diyor test için başka astra g getiriyorlar ama nedense onlarda böyle birşey yok.Yazılı kağıt isteyince de veremiyorlar. Sizce sorunum nedir? Debriyaj teliyse sorunum maliyeti ne kadardır? debriyaj balatasının değişmesi gerekiyor mu? Veya bu sorun başka birşeyden kaynaklanıyor olabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

telliyse ayarı vardır. ayarlamaktan bahseden olmadımı?

Debriyaj teli yok. Kavrama noktasini kendisi baskinin durumjna gore otomatik kendi ayarliyor.
Araci ne kadar zamandir kullaniyorsunuz. Daha once nasilsi?

araç 0 halinden beri bizde ama garajdan çıktıktan sonra 2 sene ben kullandım. Garajda kalmadan önce aracı annem kullanıyordu ve onunda söyledikleri aynı bu şekilde. Bu araç önceden böyle değildi. Garajdan çıktıktan sonra böyle oldu. çıktıktan sonra debriyaj balatası değişmedi. aracın durumu iyiydi genel bakımları yapıldı hidroliğine falan bakıldı bi parçası değişmedi

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 15:09 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 15:06 ----------

telliyse ayarı vardır. ayarlamaktan bahseden olmadımı?

ustalara gösterince ya bu araçların hepsi böyle diyorlar yada beyin arzalı bobin arzalı diyip duruyorlar. Debriyaj telinden olabileceğini forumdan okudum. Debriyaj gerçekten çok aşağıda kavrıyor

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 15:13 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 15:09 ----------

eklemek istediğim birkaç şey var araç arıza kodu vermiyor lpg hiç takılmadı 43.000km de ve garajda durduğu süre hariç bakımları geciktirilmedi enjektör temizliği falanda yapıldı

Usta yeni nesil araçlarda debriyaj teli yoktur. Eski araçlarda tel vardır ve ayarlanabiliyordu. Bunlarda ya biticek değişeceksin yada yapacak birşey yok.
Mesela bizim araçta da o kadar yukarıda kavrıyor ki tarif edemem. Ama bitene kadar idare edeceğiz.

98 de çıkan bi araç fakat 2005 model eski sayılır. Benim aracımda şimdi debriyaj teli yok mu? Yoksa neden böyle davranıyo 2011 ford focus 2014 ford focus renault fluence vw jetta gibi araçlarda denedim yeni tip araçlar ve muhtemelen debriyaj teli yoktur aralarında jetta benzinli idi ve hiçbirinde böyle can sıkıcı bi durum yoktu. Nedir bu sorun balatayı değiştirsem düzelir mi?

Debriyaj balatandan önce hidrolik değiştir,güzelce alsınlar havasını bak bakalım...merkez de bozuk olabilir

hidrolik değişti ilk o değişti hatta ama fark yok. Gidip servisede soramıyorum çünkü bu arabalar böyle diyolar ne yapcağımı şaşırdım

Çok aşağı kavramasınin diğer nedenide balata sisip bozulmuş sada yapar.....bu modelde.böyle diye bişey yok dün kullandım o arabadan mükemmel bi debriyajı vardı...işin aslı sana bi debriyaj takımı görünüyor...

balata değiştirnce umarım bu hoplama zıplama sorunlarının hepsinden kurtulurum güncel fiyatı nedir bu balataların orjinal işçilik dahil?

Geri