Aracımda uzun zamandır bulunan fakat kafaya takmadığım bir sorundu ta ki 2 gün önce beni rezil edene kadar. Debriyaj çok aşağıda kavrıyor. Ayağımı çok hafif kıpratsam bile araç gitmeye başlıyor. Bu yüzdende kaldırırken ufak tefek sorunlar yaşayabiliyorum fakat asıl sıkıntım bu değil. Debriyaj çok aşağıda kavradığı için vites değiştirirken pedali halıya yapıştırmadığım sürece o malum caaart sesi geliyor ve beni hayattan soğutuyor. Diğer problemim ise debriyaj aşırı hassas. Vites değiştirdikten sonra olaki biraz hızlı çekersem araba hoplamaya başlıyor. Olaki biraz yavaş çekersem devir fırlıyor. Kalkıştada aynı şekilde biraz hızlı çekersem araba hopluyor yavaş çekersem devir gereğinden fazla artıyor. Forumda araştırdığıma göre çok aşağıda kavraması sanırım debriyaj teli ile alakalıymış. Araç 3 sene hiç çalışmadan garajda yattı ve bu yüzden balatasının eğildiğini de söylediler. Ustaların %95 i hatta opel servisinde usta diye dolanan insanlar bile bu araçların hepsi böyle diyor test için başka astra g getiriyorlar ama nedense onlarda böyle birşey yok.Yazılı kağıt isteyince de veremiyorlar. Sizce sorunum nedir? Debriyaj teliyse sorunum maliyeti ne kadardır? debriyaj balatasının değişmesi gerekiyor mu? Veya bu sorun başka birşeyden kaynaklanıyor olabilir mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.