debriyaj çok yukarda kavrıo acaba balata mı bitik

nası ya yoksa benimki de bitti mi? offffff :(

bu 4. veya 5. viteste kaldırmak derken? kaldırmak var kaldırmak var, devir verip birden debriyajdan mı çekicez yoksa devir verip yavaş yavaş mı çekicez debriyajdan? Bir anlatın da inip aşağıya deneyeyim...

elfrenini çek buğra tak 4 e normal kalkış yap 1 le nasıl kalkıyorsa bak bakalım 4 dede araç gitmek isteyecekmi eğer hemen stop ederse balata sağlamdır kaçırmıyordur ama gitmek isteyip motor titriyorsa stop etmiyorsa balata ya yağlanmıştır yada bitmiştir...yurkardada yazdım başka bi yöntem olarak onuda kullan hız olayını...rampadada kontrol edebilirsin daha önce kavradığı yeri biliyorsan rampada dene bakalım araba çok kaçırcakmı geriye...

valla arkadaşlar.. ben bu baskı balatayı yeni değiştirdiğimde bu 5. vites olayını denedim.. stop felan etmiyo arabam.. gene bi kalkmayı deniyor. ama tabi kalkamıyor... bu tamamen debriyajdan ayağımızı kaldırmayla ilgili. aracın devrini yüksek tut. debriyajda da tam kavrama noktasında tut. stop etmiyor. bizzat ben denedim.

baskı balatayı değiştirmeden önce yaşadığım sorunlar;
** çok yukarıdan kavrıyordu debriyaj
** biraz dik bi rampada kalkmak imkansız gibi bişey oluyordu.. araca bayagı yüklü bi şekilde gaz vermek gerekiyordu. araca gaz veriyordum, debriyajdan da çekiyordum. ama genede araç bi türlü yürümüyordu.

valla arkadaşlar.. ben bu baskı balatayı yeni değiştirdiğimde bu 5. vites olayını denedim.. stop felan etmiyo arabam.. gene bi kalkmayı deniyor. ama tabi kalkamıyor... bu tamamen debriyajdan ayağımızı kaldırmayla ilgili. aracın devrini yüksek tut. debriyajda da tam kavrama noktasında tut. stop etmiyor. bizzat ben denedim.

baskı balatayı değiştirmeden önce yaşadığım sorunlar;
** çok yukarıdan kavrıyordu debriyaj
** biraz dik bi rampada kalkmak imkansız gibi bişey oluyordu.. araca bayagı yüklü bi şekilde gaz vermek gerekiyordu. araca gaz veriyordum, debriyajdan da çekiyordum. ama genede araç bi türlü yürümüyordu.
Haaa iyi o zaman benimki daha bitmemiş demek ki. Benim de debriyaj biraz yukarıda kavrıyor ama çekmezken devirlenme, yokuşta kalkamama gibi sorunlar yok. Hatta yokuşta fazla gaz verirsem patinaja düşüyor araba.

Benimki Bitti Bitecek aracı Rampaya Falan Koymuyorum Kalkmak ölum oluyor valla...:)

sizin balatalar yağlanmasın :)

sabah 5. viteste kaldırmaya çalıştım gitmedi. derin bir oh çektim valla. şimdi hiç 300 lira masrafa giremem

Geri