debriyaj çok yukarda kavrıo acaba balata mı bitik

yaw arkadaşlar yazıları okuyunca korktum şimdi. benim araçta biraz yüksekten kavrıyor. kalkarken sarsıntı yapıyor ama kavramayı ayarlayamazsan oda yani bilemiyorum. şu testi anlamadım ben 5 te kalk meselesini falan. sebep nedir bi açıklarsanız sevinirim.

5. vites yerıne 4 ü deneyin beste ıster ıstemez stop eder

yok abi bizim astra g beşte oynuyordu yerinden valla..

birkaç yöntem var test için mesela hıza bakın 5.ci viteste örneğin önceden 3.000 devirdeyken motor 100 km / h hız yapıyorsa ve şu an aynı devirde 100 km /h in altında düz yolda seyir ediyorsa balata bitik yada yağlanmıştır.... 90.000 km deki aracın baskı balatsı normal kullanımda bitmez sanırım siz yarım debriyaj yapmışsınız öyle bitirmişsiniz balatayı .... sizin aracınızında hareket kumanda sistemine göre hidrolik fren hidroliğinizi kontrol edin . şimdi bişi yazcam herkes karşı çıkacak yazmayayım :)

arkadaşlar opellerin debriyajı yukardan kavrar normaldir yaw bu ne

nası ya yoksa benimki de bitti mi? offffff :(

bu 4. veya 5. viteste kaldırmak derken? kaldırmak var kaldırmak var, devir verip birden debriyajdan mı çekicez yoksa devir verip yavaş yavaş mı çekicez debriyajdan? Bir anlatın da inip aşağıya deneyeyim...

arkadaşlar illa 100.000 km gitcek diye birşey yok asla 7500 de değiştiren bilirim ;)

bizde tempra varken derbriyaj bittiğinde 5. viteste yokuş çıkarken gaza yüklenildiğinde sanki boşa alınmış gibi devirleniyordu.. derbriyajın bittiği bu şekilde anlaşılmaz mı???:confused:

Geri