Debriyaj balatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan a.culcu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

a.culcu

Kayıtlı Kullanıcı
02-Adıyaman
Mrb.Geçenlerde ışıklarda kalkarken debriyajdan kaçırdı yada sıfır asfaltta patinaj çekti sanırım.Daha sonra dik bir rampada kalktım kaçırma falan olmadı,sonra el frenini çekip kalkmaya çalıştım kaçırmadı.arabayı yeni aldım sayılır.Ne zaman değişmiş öğrenemedim.Debriyaj plakasının ne durumda olduğunu nasıl anlarım.Gösterdiğim usta onu öğrenemeyiz dedi.Yolda kalırsan belli olur dedi.Bilgisi olan varsa sevinirim.Arabam 2006 vectra 1.6 twinport.

Kalkışlarda titrer, pedal sert olur. Her an yolda kalacak gibi bi psikolojiye girmeyin.

titreme yok.Pedal da yukardan da kavramıyor.Ayrıca yumuşak.

Büyük ihtimal bi sorun yok. Zira bitmeye yakın araç eski atikliğini kaybediyor, pedal sertleşiyor, ve ilk kalkışlarda zorlanıyor.

Mrb.Geçenlerde ışıklarda kalkarken debriyajdan kaçırdı yada sıfır asfaltta patinaj çekti sanırım.Daha sonra dik bir rampada kalktım kaçırma falan olmadı,sonra el frenini çekip kalkmaya çalıştım kaçırmadı.arabayı yeni aldım sayılır.Ne zaman değişmiş öğrenemedim.Debriyaj plakasının ne durumda olduğunu nasıl anlarım.Gösterdiğim usta onu öğrenemeyiz dedi.Yolda kalırsan belli olur dedi.Bilgisi olan varsa sevinirim.Arabam 2006 vectra 1.6 twinport.
siz öncelikle ustayı değiştirin. debriyaj balatasinin ne durumda olduğunu anlayamayan ustadan uzak durun. balata yı test etmek için el freni çekili halde kalkış yapmaya çalışılır ama tam emin olmamak ile birlikte bu deneme 1. viteste değil daha üst viteslerde denenir. kendi kendinize denemeye kalkmayın işi bilen bir ustaya gidin zira bu işlemi yapmanın araca zararı var deniliyor.
debriyaj öyle birden bire triger kopması gibi yolda bırakmaz. usta test ettikten sonra çok kaçırma varsa zaten hemen değişim önerir fakat kaçırma üst düzeyde değilse birkaç ay sonra değişim yapmak gerekir diye tavsiye verir. balata bitmeye yakın zamanlarda kalkışlarda daha fazla kaçırma yapacağı için araç atikliği kaybolur. motor bağırmasına rağmen araç aynı oranda hizlnamiyorsa balata iyice bitmiş demektir. bu durumda olan araç balata yüzünden yolda kalabilir. performans düşüklüğü yoksa birden bire balata bitmez. ayrıca Debriyaj pedalı durumuna göre bitip bitmediğini anlayamazsın. hidrolik debriyaj sertleşme yapmaz, balata yeni de olsa bittikte olsa kavrama yeri değişip yukarıda kavramaz.

HUAWEI MT1-U06 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok teşekkür ederim.Dediklerinizi yapacağım.

Arkadaslar bi soruda benden. Benim debriyajim sert ve kalkislarda titretiyor, arac crkistende dustu baski balatam degisecek. Ogrenmek istedigim baski balata arabada seyir halindeyken silkeme yaptirirmi veya kesik kesik hizlanma gibi ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Arkadaslar bi soruda benden. Benim debriyajim sert ve kalkislarda titretiyor, arac crkistende dustu baski balatam degisecek. Ogrenmek istedigim baski balata arabada seyir halindeyken silkeme yaptirirmi veya kesik kesik hizlanma gibi ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kesik kesik hızlamna bendede var debrajı 0 değiştim. Sabahları benzinde . Gaza ilk geçtiğindede aşırı fazla. Sorunu bulamıyorlar. Hatta bazı ustalara görede sorun yok. Tüp sistemindeki sorun benzini etkileyebilir diyorlar. İnş ondardırda tüpü komple değiştireceğim sonra baktıracağım.

Kesik kesik hızlamna bendede var debrajı 0 değiştim. Sabahları benzinde . Gaza ilk geçtiğindede aşırı fazla. Sorunu bulamıyorlar. Hatta bazı ustalara görede sorun yok. Tüp sistemindeki sorun benzini etkileyebilir diyorlar. İnş ondardırda tüpü komple değiştireceğim sonra baktıracağım.
kesinlikle tüp ayarı dır. Bende de vardı. gaz yemiyormuş gibi sallama yapıyordu. gaza geçene kadar titreme yapıp benzinde çalışmıyordu. lpg sistemindeki ayarsizlik benzin zamanlamasını bozduğunu için yapıyormuş. lpg ayarı iyi yapan bir yerde problemi 5 dakikada cozduler

kesinlikle tüp ayarı dır. Bende de vardı. gaz yemiyormuş gibi sallama yapıyordu. gaza geçene kadar titreme yapıp benzinde çalışmıyordu. lpg sistemindeki ayarsizlik benzin zamanlamasını bozduğunu için yapıyormuş. lpg ayarı iyi yapan bir yerde problemi 5 dakikada cozduler

LPG stafanelli olunca sağ olsun kimse bakmıyor. Yaza komple atiker taktiracağım bu yüzden. İnş çözülür. özellikle 1 2 viteste düşük devirde yapıyor.

Geri