Bugün gelen bir e-maili noktasına virgülüne dokunmadan aktarıyorum.
Amerikadaki Türkler Forumu ndan Sayın Fethiye Temiz bugünlerde bizi çok meşgul eden konu hakkında aşağıdaki yazıyı her ne dediyse bilmediğimiz ,Mithat isminde birine cevap olarak yazmış..Yazıdaki mantıklı,gerçekçi,tarihi dikkate alan, doğru değerlendirmeyle, oy kaygısı olmayan, yaygaracı söylemlerden, din/imandan etkilenmeyen, tarafsız duruşa dikkatinizi çekmek istiyorum..
Yöneticilerimizde böyle bir kişilik ve düşünce yapısının kırıntısı olsa, biz bugün, hiç kuşkum yok, Dünyanın en gelişmiş, saygın ülkeleri arasında olurduk
Mithat bey :
Aramıza yeni katıldınız.. Gönderdiğiniz kendinizi tanıtan bir mesajdan ne kadar tanınabilirse sizi o kadar tanıyorum.Bu Filistin konusunda günlerdir suskunluğumu koruyorum ama sizin bu "savaşa çağrı" mesajınızı görünce ehh artık bir şeyler söylemenin zamanı geldi demek ki diye düşündüm.
Bu savaş öncelikle bizim savaşımız değil.. Müslüman kardeş Hikayelerine de müsadenizle karnım tok.
Öncelikle şu mazlum edebiyatından başlayalım. Filistinli masum bir çocuğun acı çekmesi beni ne kadar üzüyorsa, İsrail'de yaşayan bir Yahudi çocuğunun çektiği acı da aynı şekilde yüreğimi burkuyor. Çünkü bu savaş çocukların savaşı değil,
kadınların savaşı hiç değil.
Biz uzun zamandır akılla düşünmeyi unuttuk.. Filistin savaştan kaçınması gerekiyorsa öncelikle bu Hamas denilen terörist örgütten kurtulmalıdır. İsrail ile Filistin arasında bir ateşkes yok muydu? Ateşkesi kim bozdu? Hastane tepesinden İsrail'e füze atılırken, İsrail'in orayı vuracağını bilmiyor mu bu Hamas? Bu Hamas değil mi Türkiye'nin gönderdiği ilaç, gıda ve ambulans yardımının, içerde inim inim inleyen Filistinli bebeye ulaşmasını engelleyen, iki ay Kapıda bekletip içeri sokmayan?
Yıllardır tüm Dünyadan Filistin'e milyonlarca dolar para akıyor, Nerede bu paralar? Bu paralarla kaç tane Filistin inşa edilirdi? Arafat öldüğünde nerede çıktı milyon dolarlar, kimler yiyor Arafat'ın Paris bankalarında çıkan paralarını? O paralar Filistinli bebelerin parası değil miydi?
Bu Filistin değil mi PKK'nın ilk kurulan kamplarını içinde barındıran? O zaman müslüman kardeş değil miydik? Bu Filistin değil mi Osmanlı askerlerini, İngilizlerle işbirliği yapıp da bir damla su bile vermeden çöllerde ölüme terkeden? O zaman müslüman kardeş değilmiydik?Kıbıs'ta kıtır kıtır müslüman Türkler kesilirken neredeydi bu Müslüman kardeşlerimiz? Kaç tane müslüman ülke Kuzey Kıbrıs Türk Devletini TANIDI? Var da ben mi bilmiyorum?
Filistin'de bebelerin rahat uyuması için bu iğrenç savaşın bitmesi gerekiyor.. Bu iğrenç savaşın bitmesi için de oturup anlaşmaları ve barış içinde birlikte aş ve iş üretmeleri gerekiyor. Ama bu savaşın rantını yiyen, tüm Dünya da bir terör örgütü olarak tanınan Hamas Kanlı Ellerini Filistin'in üzerinden çekmeden de bu mümkün görünmüyor..
Şimdi ben de siyonizmi mi destekliyorum. . Aklın bir tek yolu vardır..Mantıkla düşünmek için de oturup, tarafsız düşünmek gerekiyor.. Dini mini karıştırmayın işin içine, bıktım artık kutsal dinimin terörle Birlikte anılmasından