• Ağımız Büyüyor!

Güncel tartışmalar, etkinlikler ve anlık paylaşımlar için bizi sosyal medyadan da takip edin.

Davlumbaz İçleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TOGI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TOGI

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Bugün dikkatimi çekti resimlerini çekip paylaşayım istedim. :)

Davlumbazların içi halıflex gibi bir malzeme ile kaplı..

Fotoraf0050.jpg

Fotoraf0048.jpg

Fotoraf0047.jpg

Fotoraf0046.jpg

Fotoraf0045.jpg

Ynt: Davlumbaz İçleri

Bunu bende fark etmiştim ama sebebi nedir bilmiyorum

Yalıtım malzemesi davlunbazın tamamını kaplasa çok iyi olur. Linealarda tamamı bu şekilde kaplı ve iyi derecede ses izelasyonu sağlıyor. Lastik sesini kabin çok daha az alıyor. Özellikle mıcırlı bir yolda giderken taş seslerini duymuyorsunuz. Astra J de çok az kullanmış bence yetersiz.

o kaplama bayağı işe yarıyor. benim ve bazı arabaların arkada yok ve olmadığı için yoldaki küçük kum vs çıtır çıtır ses yapıyor.

Sadece önlermi boyle yoksa arkalarda aynimi. Hic dikkat etmemistim.

Bende böyle olduğunu 2 ay önce ufak bir sorun çıkınca öğrenmiştim.

Yolda giderken tüp içinde satılan, izolasyon işlerinde kullanılan sıvı köpük tüpünün üstünden geçmiştim o bölgeden çıkarana kadar anam ağladı valla  :)

benimkinde varmı yokmu bilmiyorum ama yoksa servise gidip talep edebilirmiyiz? sonuçta her araçta olması gereken birşey değil mi?

astraowner link' Alıntı:
benimkinde varmı yokmu bilmiyorum ama yoksa servise gidip talep edebilirmiyiz? sonuçta her araçta olması gereken birşey değil mi?

Bence de her araçta olmalı bu. Opel in bu huyundan nefret ediyorum. Milyonlarca değişik donanımlı aracı var. Hangisine baksan diğerinden farklı.

Bunun sebebi disiplinsizlik başka bir şey değil.
Yinede Almanlar araç piyasasında lider durumda.Hepimiz bu fiyat aralığına baktık en iyi araç astra çıktı.Rakibi yok adamların onlarda keyfi davranıyorlar.Tek rakibi golf oda aynı kasayı 10 yıldır kakalıyor.Xenon far hala yok. :)

Bu kaplama Astra J lerde var hem önlerde hem arka davlunbazlarda var ama dediğim gibi yetersiz. linea-focus-fiesta- da olduğu gibi tamamen kaplı olsa çok daha güzel olacak. Stabilize-mıcırlı-çamurlu yollarda yada ses yapar yüksek süratte lastik-yol sesini bir miktar kabin içersine verir. Opel yetkilileri ufak tefek yerlerden gözle görülmeyecek yerlerden malzeme eksilme politikası sanırım. Bunu birçok firma yapıyor. Örneğin Yeni Megan III te motor kaputununa altına bitişik olan yalıtım malzemesi 2010 modellerde var 2011-2012 modellerde yok. bunu sonradan 200-250 tl karşılığında dilerseniz serviste taktırabiliyorsunuz. Honda Ciciv 2007 den sonra lastik içindeki davlunmazlardaki bu yalıtım malzemesini tamamen kaldırdı. Volkswagenin Jettanın kaput açma amartisörünü kaldırıp yerine demir çubuk koyması gibi ve bağaj içi döşemesini oldukça kalitesiz yapması gibi. Müşterilerine bagaj havuzu öneriyor sonradan. Örnekleri istersiniz artırabilirim. Bunlar üretim maliyetlerini azaltma stratejisi sanırım.

Geri