Daha konforlu bir yolculuk için neler yapılabilir? ve değer mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan wikican
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

wikican

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
7 Nis 2009
Mesajlar
155
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
Aracım Corsa C 2006, hiçbir modifikasyon yok. lastik ebatları vs. orjinal.
lastiklerim de petlas, ilk aldığımda yumuşaktılar ama kısa sürede sertleştiler onu da söylüyeyim sonradan pek beğenmedim.

Pek anlamıyorum da aklıma takıldı sormak istedim.

Daha yumuşak, yol titreşimlerini, sesini, hoplamayı, zıplamayı daha az içeriye alacak fazla pahalı olmayacak değişiklikler yapabilir miyim? Yani mercedes konforu beklemek gibi saçma bir beklenti olarak da değerlendirebilirsiniz :)

Yoksa corsa ile veya aracınla uğraştığına değmez; sat daha farklı bir araç al daha konforlu bir sürüş ancak öyle olur boşuna paranı harcama mı dersiniz?
 
sonuçta b sınıfı bir araçtan bahsediyorsunuz. eğer imkanınız varsa d sınıfı bir araç sizi oldukça tatmin edecektir. ama yok aracımda oynarım diyorsanız lastikleriniz büyük bir etken olabilir. lastiklerin en iyisi ve yumuşak hamurlusu michelin'dir. sırf konfora yönelik yumuşak hamurlu lastikleri mevcuttur ancak hamur ne kadar yumuşarsa lastiğin ömrü o kadar kısalır. lastik tabanını biraz büyültebilirsiniz böylece yoldaki küçük engebeleri daha az hissedersiniz ancak bu yakıtınızı etkiler azda olsa.
 
anlaşıldı, d segmenti bi araçla değiştireceğiz ilerleyen zamanda.
 
anlaşıldı, d segmenti bi araçla değiştireceğiz ilerleyen zamanda.

hazır lastiklerin de sertleşmişken bence yumusak hamurlu kaliteli bir lastik satın alabilirsin.Onun dışında corsalar sert mizaclı araclar oldugundan aşırı konfor beklemek yanlış olur.Daha eski model (daha yaşlı) üst sınıf bir otomobil tercih edersen (volvo,accord, mercedes,audi vb) konfor sorununu halledersin ama temiz bir araç bulmak şartıyla, yoksa sanayide tamircilerle kanka olursun :)
 
Yapabileceğiniz Yumuşak Hamurlu bir lastiğe geçmek, yay ve amortisörleri kontrol ettirmek.

Lastik ebadını orjinale sadık kalarak küçülmeniz bile konfora olumlu etki eder.
 
Bende vardı iç aksamını komple söküp ses yalıtımı yapmıştım ve her binen fark ediyordu. 2005 corsa c cdti aracım vardı. uğraşırım diyorsan uğraş yol sesi gitti içeri sessizlik geldi. çuğu arabama yaparım.
 
Bende vardı iç aksamını komple söküp ses yalıtımı yapmıştım ve her binen fark ediyordu. 2005 corsa c cdti aracım vardı. uğraşırım diyorsan uğraş yol sesi gitti içeri sessizlik geldi. çuğu arabama yaparım.

nasıl yapıyorsun ve malıyetı ne oluyor. bende dusunuyorum ama teknık hıc bır bılgım becerım yok. yalıtım yapan yerlerde genelde tabanı dıştan kaplıyorlar onun faydalı olacagını sanmıyorum
 
DSC03273.jpg


Yalıtım Budur :D:D:D:D
 
Yumuşak hamurlu lastik ne demektir?
Çünkü michelin'in sitesinde dolaştım durdum, enrgy saver, pilot vs. modelleri varda hiçbir yerde yumuşak hamurlu olduğuna dair bir ibare bulamadım.
bu markanın tümü mü yumuşak hamurludur tam anlayamadım ben?
 
Yumuşak hamurlu lastik ne demektir?
Çünkü michelin'in sitesinde dolaştım durdum, enrgy saver, pilot vs. modelleri varda hiçbir yerde yumuşak hamurlu olduğuna dair bir ibare bulamadım.
bu markanın tümü mü yumuşak hamurludur tam anlayamadım ben?
Michelin' in hemen hemen bütün ürünleri yumuşak hamurlu olduğu için bu tabiri genelde kullanmazlar, çünkü onların gözünde devamlı michelin kullananlar bunu zaten biliyordur diyorlar. Diğer taraftan Goodyear lastikleri de yumuşak hamurludurlar. Yumuşak hamurlu lastikler konfor ağırlıklıdırlar, bizim derme çatma yollarımızda çok fazla dayanmazlar o nedenle de bir çok tüketici bu tür lastiklere iyi gözle bakmazlar ama daha ucuz olan sert lastikleri kullanırken de konforsuzlukdan, kaymalardan, fren mesafesinin fazlalığından şikayet ederler. Aracınızı kullandığınız bölgenin yolları asfalt ağırlıklı ise yapacağınız tek şey yumuşak hamurlu lastiğe terfi etmenizdir. Bu yeterli gelmez ise profesyonel bir yerde ses yalıtımı yaptırmanız gerekir. Ses yalıtımı maliyetli bir şeydir, özellikle kaliteli bir yalıtım olmazsa verdiğiniz paraya yanarsınız. Ufak hacimli araçların ortak şikayeti içeriye yansıyan seslerdir. Küçük hacimli bir aracın ses yalıtımı büyük hacimli bir araçla aynı olamaz, o nedenle küçük araç alırken bu durumu en başta kabul etmek gerekir.
 
Geri
Üst