Cumhuriyet Savcısı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cglrkml
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Eee bu arada Yargiyi kim Kontrol edecek?
Gercek Demokrasilerde Güc paylasimi vardir:

Legislative- Kanun cikaran TC nin durumunda Meclis
Exekutive - Kanuna uyulmasini saglar ve Kontrol eder TC durumunda Polis,Zabita v.s.

Judikative- Kanuna uyulmadigi zaman Ceza verme hükmüne sahip olan:
TC durumunda Mahkemeler

Olmasi gereken böyle amabaz kesimlerin Lobbilesme yüzünden Meclisi/Vatandasi sayan kimse yok -ortaya bu tablo cikiyor.

TC de hicde Demokratik olmayan olayalar ne yazik ki yasaniyor.

Maalesef

Seni seviyorum güzel ülkem...
Seni seviyorum ATAM

senin ve yol arkadaşlarının biz gençlere bıraktığı bilimle ilimle kanıtlanamayacak kadar esrari ve bir o kadar da güzel VATAN sevgisini hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz...bizim yolumuz belli...BU YOLDA yola devam...

:good: :good: :good: :good: :good:

bu nasıl cumhuriyettir ki
kendi başbakanından,kendi meclisinden,kendi halkından korkar.

selamlar..

Allah Yargiyi Ve Orduyu Korusun....

Eee bu arada Yargiyi kim Kontrol edecek?
Gercek Demokrasilerde Güc paylasimi vardir:

Legislative- Kanun cikaran TC nin durumunda Meclis
Exekutive - Kanuna uyulmasini saglar ve Kontrol eder TC durumunda Polis,Zabita v.s.

Judikative- Kanuna uyulmadigi zaman Ceza verme hükmüne sahip olan:
TC durumunda Mahkemeler

Olmasi gereken böyle amabaz kesimlerin Lobbilesme yüzünden Meclisi/Vatandasi sayan kimse yok -ortaya bu tablo cikiyor.

TC de hicde Demokratik olmayan olayalar ne yazik ki yasaniyor.

Maalesef

bu nasıl cumhuriyettir ki
kendi başbakanından,kendi meclisinden,kendi halkından korkar.

selamlar..

Lütfen yorumlarımzı aşağıdaki duyuruyu göz önünde bulundurarak yapmaya gayret edelim.
Bu güzel paylaşımın kilitlenmesini istemiyorum...

Son zamanlarda artan "SİYASİ YAZILAR" ile ilgili...
Sevgili Arkadaşlar;

Son günlerde Opelim.Net Forumlarında artan "Siyaset" ile ilgili yazılar hepimizin gördüğü gibi üyeler arasında gereksiz sürtüşmeler ve tartışmalara neden oluyor.

Her yeni başlıkta, "Tartışma Ortamından çıkılıp; Atışma Ortamı" yaratılıyor veya istemeden oluşuyor.

Opelim.Net'in bugüne kadarki geçmişinde "Forum Kuralları" çerçevesinde hiçbir şekilde "SİYASET" konuşulmamıştır, konuşulmasına izin verilmemiştir. Bunun nedeni çok açık. Forumumuzun kuruluş amacı...

Alıntı:
admin´isimli üyeden Alıntı
Amaç: Opel Markasının Kalitesi ve Güvenine paralel şekilde Elit ve Seçkin bir yapıyla, her alanda kurallara uyan aktiviteler yapıp gayriresmilikten uzak olarak Tüm Opel Severler arasında yardımlaşmak...

Forum Kurallarımızda da amacımıza aykırı durumları zaten belirtmiş bulunuyoruz.

Fakat ülkemizin mevcut durumunda, Türk insanının da kişisel yapısıyla doğru orantılı olarak ister istemez bu tip sohbetler, konular ve mesajlar açılıyor.

Biz Opelim.Net Yönetimi olarakta bu tip konularda siz üyelerimizin bize daha fazla yardımcı olmasını, Bu tarz konu ve başlıklar açmamanızı, açılsa dahi başlıkları yorumsuz bırakıp, biz yöneticilere iletmenizi istiyoruz.

Anlayışınız İçin Teşekkür Ediyoruz...

---------------------------------------
Opelim.Net Yönetimi

valla benm yazımıda koplayalımışsınız. benm yazımda siyasi bir içerik yok.gereksiz siyasi tartışmalara bende karşıyım ama yine söylüyorum Allh yargıyı ve orduyu korusun.

valla benm yazımıda koplayalımışsınız. benm yazımda siyasi bir içerik yok.gereksiz siyasi tartışmalara bende karşıyım ama yine söylüyorum Allh yargıyı ve orduyu korusun.

Şahsi görüşümü sorarsan yorumunda hiç bir sakınca yok, hatta desteklerim.Ancak seninle karşıt siyasi görüşteki bir kimseye söz hakkı doğurur, bu yüzden kopyaladım.Hele ki yargının kendilerine haksızlık yaptığını savunan bu kadar kişi varken...

Şahsi görüşümü sorarsan yorumunda hiç bir sakınca yok, hatta desteklerim.Ancak seninle karşıt siyasi görüşteki bir kimseye söz hakkı doğurur, bu yüzden kopyaladım.Hele ki yargının kendilerine haksızlık yaptığını savunan bu kadar kişi varken...

peki haklısın:) bu tarz yazıları görünce yazmadan da olmuyor, gençlik işte:)

Lozan'da doktora yaptıktan sonra Atatürk tarafından 'Hukuk Reformu yapmakla' görevlendirilen Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt, savcılar için 'Cumhuriyet Savcısı' unvanının isim babasıdır. Ata'nın huzurunda 'Hukuk Reformu' için fikir fırtınası yapılırken, Bozkurt çok tepki alır ve sıkıştırılır:

'Neden sadece savcılara Cumhuriyet Savcısı denilir?
Cumhuriyet Başbakanı,
Cumhuriyet Bakanı,
Cumhuriyet Müsteşarı,
Cumhuriyet Valisi,
Cumhuriyet Büyükelçisi olmuyor da,
Neden Cumhuriyet Savcısı?
Savcılara neden bu imtiyaz?

Atatürk, Bozkurt'a 'Ne diyorsun?' diye sorar.
Bozkurt'un cevabı çok net olur:
'Çünkü öyle zaman olur ki, cumhuriyeti korumak için başbakandan, bakandan, müsteşardan, validen, büyükelçiden bile hesap sormak gerekebilir. İşte o hesabı soracak olan Cumhuriyet Savcısı'dır.'

Atatürk, gülümseyerek hoşnut kaldığını belli eder. 'Devam et Bozkurt' der.
Cumhuriyet Savcısının bu cumhuriyeti korumak ve kollamak yetkisi hukuk reformuna ve Atatürk'ün yorumuna kadar uzanır.

:alkis: :alkis: :alkis:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri