corsaya yatırım boş yatırım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan batum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

batum

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar bu araçların sınıfı belli değilmi!! yaptığımız masraflar sizce deyiyormu ? perde,mercek far, jant lastik v.s v.s .... hani derler ya eti belli butu belli :) bence bunu kabullenip imkan varsa para biriktirip üst sınıfa geçmek yani araçtaki eksiklikler bizim dilimize dolanmadan arabayı değiştirmek olan ile yetinmek doğrusu sanki.

aracından memnunsan ve uzun vadeli satmayı düşünmüyorsan ara ara yaptığın minik masraflar ara ara ve ufak ufak olduğu için göze batmıyor cüzzi mevlalara geliyor birazda çevren ve kendi el kabiliyetin varsa bu işler dahada zevkli ve ucuz hale gelebilir.. birde işin hobisel yanı vardır pek çok erkeğin hobisidir arabasıyla uğraşmak..

neticede tabiki toplu düşünürsen çok büyük şeyler yapılabiliyor ve değiyormu sadece corsa değil hiç bir arabaya değmiyor çünkü yapdığın şeylerin parasını satarken hangi araç oursa olsun çıkartamassın milletin alırken bu tür şeyler umrunda olmuyor..

bu dediğin ancak kalıcı hiç satmıycağın tamam bu araç benle mezara gidicek dediğin araçda gerçekden değer..

arkadaşlar bu araçların sınıfı belli değilmi!! yaptığımız masraflar sizce deyiyormu ? perde,mercek far, jant lastik v.s v.s .... hani derler ya eti belli butu belli :) bence bunu kabullenip imkan varsa para biriktirip üst sınıfa geçmek yani araçtaki eksiklikler bizim dilimize dolanmadan arabayı değiştirmek olan ile yetinmek doğrusu sanki.

emre dediklerini bazen bende düşünüyorum ama bu yukarda saydıkların her araç için geçerli perde mercek navi park sensörü jant bunlar tamamen kişisel zevk isteklerle alakalı

adamlar 300 400 bin tl lik araç alıoyor onlara bile jant karbon kaplama dış kaplama bir çok şey yapılıyıor yani bu durumu sadece corsaya yüklememek lazım

bu iş tamamen zevk meselesi, ilerde kendime ait çok seveceğim bi aracım olursa aklıma gelen herşeyi yaparım diye düşünüyorum, ama iş o arabayı bulmakta :) zaten bi arabaya başlarsamda onu satmam diye düşünüyorum. üstüne başka bi araç daha alırım çok gerek olursa. bugün tofaş şahine değerinin kaç katı para harcayıp modifiye yapanlar var. şahsım adına ben o araçlara değmiyceğini düşünüyorum ama değeceğini düşünen var ki yapıyorlar. yani kısacası tamamen görece ve zevk meselesi.

yapılan değişiklikler arabaya değer katıyorsa neden olmasın ki, ayrıca saydığın masraflar toplasan 2bin lira tutmaz, 2 bin lira ile üst sınıf araca geçilebiliyor mu? :)

Satıp üst donanım almak yazıldığı kadar kolay değil. Huyunu suyunu bildigin arabanı satıp,(istediğin fiyata satacaginin garantis yok) aradığın temizlikte ve fiyatta üst donanımı bulucan. O kadar kolay değil, üstelik bu tür ek donanımlar hem büyük maliyetli değil hem istersen satmadan sokulebilir. Sokmesende aracın muadilleri arasında daha çabuk satılmasını saglar. Bizim için bir hobi olmadı da cabası.

tabi işin hobi tarafıda var bu zevk ve imkan meselesi ,, kalkıpta araçla uyumsuz orjinali dışında parçalar bence tamamen gereksiz hoş durmuyor zaten. benim dediğim orjinalde olsa sonradan takılan parçalar da taklısa ederi belli,, genede üst sınıf tercih etmek daha iyi diye düşünüyorum illaki beklenilirse temiz araçlar çıkıyor acele etmemek lazım.

Yapılan masraflar söylenildiği gibi alacağınız her araca yapılır. İlla ki yapılan ekstraların hepsinde %50 den fazla zararınız olacaktır satarken. Belkide %100 :) Ama onlarla uğraşmanın verdiği zevk başka... Örneğin ön sise LED yaparken saattlerce sıkılmadan uğraştım. Bitince 2-3 gün hertarafım ağrıdı ama zevk alarak yaptım. Özellikle el emeğimin olduğu uygulamalar daha çok hoşuma gidiyor. Değişiklik yapınca daha istekli biniyorsunuz araca. Benim şuanda 3000 Tl yada daha fazla da olabilir harcamam var araç üstünde hoşuma gidiyor :)

2005 den beri aynı aracı kullanıyorum. sevmediğim yanlarını yavaş yavaş düzelttim süspansiyon fren vb. yakıtı filan iyi daha ne olacak corsa iyi araba

bende bütün araçlarımda degişiklik yaparım ben arabama yatırım yapmıyorum benim yaptıgım kullandıgım araç beni kendisine daha çok nasıl sevdirir diye ugraşıyorum yaksa jant takmışım chip yapmışım satarken 15 yerine 17 versinler diye degil ben zewk aldıgım için yapıyorum yapmayada dewammm

Geri