Corsaya Lpg Taksak mı Takmasak mı ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Corsa-D
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Corsa-D

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
:confused: Kullandığım eski arabam lpgliydi ( corsa gls'ydi ), uzun yolda kmde 0,1-0,09 YKR civarı yakıyordu ve çok menundum. Şimdiki arabama da ( Corsa D 1,2 essentia ) lpg taktırsam mı diye düşünüyorum. Bunu deneyen var mıdır acaba, sizce performans verir mi, bide arabanın garantisi gidiyor mu taktırınca ??? :confused:

garantisi bitsin düşün bence ama şahsi fikrim taktırma...

Bencede o güzelim arabayı lpg taktırıpta harcama biraz fazla yaksın ama sağlam olsun arabanın ömrünü kısaltma bence

Fiat yetkili servisi araca kendisi LPG sistemi takarsa garanti dışı bırakmıyor.Chevrolet nedeniyle birçok Opel serivisi BRC'nin bayiliğini almış durumdalar aynı Fiat'daki olayı geçerli kılarlarsa taktır.Ekonominin keyfini sür 3.10ytl olmuş benzin yazık günah!

Bencede o güzelim arabayı lpg taktırıpta harcama biraz fazla yaksın ama sağlam olsun arabanın ömrünü kısaltma bence
Neden arabanın ömrü kısalsın ki?Düzgün yapılan montaj ve ayar sonucu hiçbir sıkıntı olmaz.Yurt dışında fabrika çıkışı LPG'li araçlar.Aynı Uygulamayı geçen sene Fiat'da albea 1.2 için yapmıştı fabrika çıkışı LPG'li o arabaları alan taksiciler 300.000km ye geldi kimsenin şikayeti yok ayrıca bakım, tamir masrafları dizele göre daha düşük.;)

Neden arabanın ömrü kısalsın ki?Düzgün yapılan montaj ve ayar sonucu hiçbir sıkıntı olmaz.Yurt dışında fabrika çıkışı LPG'li araçlar.Aynı Uygulamayı geçen sene Fiat'da albea 1.2 için yapmıştı fabrika çıkışı LPG'li o arabaları alan taksiciler 300.000km ye geldi kimsenin şikayeti yok ayrıca bakım, tamir masrafları dizele göre daha düşük.;)

yeni teknoloji sıralı lpg sistemleri 1.5 milyar civarı fiyatları var ruhsatada 220 milyon civarı bi paraya işletiyorsunuz işçilik hariç fiyatlar bunlar bunun dışında 100 150 ytl civarıda ıvır zıvır şeylere ödüyorsunuz 2000 ytl yi geçiyor maliyet ayrıca bunun yanında güvenlik konusunda herzaman içinizde bir kuşku ile dolaşmakta cabası ( acaba bir kaza anında patlarmı gibi vs ) motor sıcaklığı belli bir seviyeye gelince otomatik olarak devreye giren LPG modelleride var güvenlik açısından da garantiliymiş sızıntı olması patlaması imkansız gibi birşeymiş benzinli araç gibi motora hiçbir zararı da yokmuş aracın çekiş gücünde kayıpta olmuyormuş dizellerden bile daha az yakıt sarfiyatı varmış bahsi geçen Sıralı LPG Sisteminin fiyatlarına gelince 2000 eurodan başlıyor muş bence senede 50.000 km nin üzerinde yol yapmayan arkadaşlarımız için tamamen gereksiz

yeni teknoloji sıralı lpg sistemleri 1.5 milyar civarı fiyatları var ruhsatada 220 milyon civarı bi paraya işletiyorsunuz işçilik hariç fiyatlar bunlar bunun dışında 100 150 ytl civarıda ıvır zıvır şeylere ödüyorsunuz 2000 ytl yi geçiyor maliyet ayrıca bunun yanında güvenlik konusunda herzaman içinizde bir kuşku ile dolaşmakta cabası ( acaba bir kaza anında patlarmı gibi vs ) motor sıcaklığı belli bir seviyeye gelince otomatik olarak devreye giren LPG modelleride var güvenlik açısından da garantiliymiş sızıntı olması patlaması imkansız gibi birşeymiş benzinli araç gibi motora hiçbir zararı da yokmuş aracın çekiş gücünde kayıpta olmuyormuş dizellerden bile daha az yakıt sarfiyatı varmış bahsi geçen Sıralı LPG Sisteminin fiyatlarına gelince 2000 eurodan başlıyor muş bence senede 50.000 km nin üzerinde yol yapmayan arkadaşlarımız için tamamen gereksiz

Ayrıca sıralı sistem otomatik olarak geçer LPG'ye fiyatlarıda 2000 euro değildir herşey dahil(ruhsatta) 2000YTL'ye gelir.

Arabalar LPG li olarak ilk çıksa sonra benzin die başka bir sistem bulsalar bu seferde benzin patlarmı diyecektiniz.Benzinin patlama ihtimali neyse LPG'ninde o LPG tanklarını biraz inceleyin isterseniz.Evet çoğu durumda dizelden az yakıcak dizelin lt'si olmuş 2.60-2.70ytl.

Siz senede 50.000km yapıyormusunuzda cdti araba aldınız?

Arabanızı 5-6 sene kullanıcaksanız yılda 10.000km bile yapıyorsanız çok mantıklı olucaktır LPG taktırmak.

Dostum ben sıralı sistem lpg taktıracağım. İzmir de gittim konuştum, atiker marka 1200 YTL, voltran 1100 YTL ye taksit yapıyorlar. Hollanda Zavoli için konuşmadım ama 1400 YTL diye duydum. Ruhsat masrafını daha bilmiyorum. Benzin 3.10 olmuş. Beni aşar.

landini arkadaş taktırdı 1600x12

Ayrıca sıralı sistem otomatik olarak geçer LPG'ye fiyatlarıda 2000 euro değildir herşey dahil(ruhsatta) 2000YTL'ye gelir.

Arabalar LPG li olarak ilk çıksa sonra benzin die başka bir sistem bulsalar bu seferde benzin patlarmı diyecektiniz.Benzinin patlama ihtimali neyse LPG'ninde o LPG tanklarını biraz inceleyin isterseniz.Evet çoğu durumda dizelden az yakıcak dizelin lt'si olmuş 2.60-2.70ytl.

Siz senede 50.000km yapıyormusunuzda cdti araba aldınız?

Arabanızı 5-6 sene kullanıcaksanız yılda 10.000km bile yapıyorsanız çok mantıklı olucaktır LPG taktırmak.

iyi okursan 2000 ytl yazdığımı göreceksin 2000 euro yurt dışından getirilen özel lpg sistemleri var akıllı sistem diyolar onlardan hiç görmedim sadece birkaç sitede fiyatlarını ve özelliklerini okudum onların fiyatı 2000 euro civarında.

evet ben 2005 yılında aldım aracımı ilk sene 40000 km yol yaptım ikinci sene yani bu sene 7.000 km yol yaptım oda işlerimin yoğun olmasından dolayı ve hevesimin eskisi kadar olmamasından dolayı fazla yol yapamamadım..

burda belirtmissin arkadasım 5-6 sene kullanacaksınız 10.000 km bile yapıyosanız çok mantıklı olur diye bir depo benzin ile 600 km ortalama yol yaptığını farzetsen 17 depo benzinle 10.200 km yol yaparsın (ortalama ) buda sana 50 lt bir depodan hesap edersen 850 Lt benzin yapar buda ortalama 2.500 YTL civarı eder.....
Şimdi bunun neresi mantıklı bu birincisi...

İkincisi bir depo LPG ile ortalama 750 km yol yaptığını farzet 40 lt sıvı gaz alan bir LPG tüpüyle 750 * 14 = 10.500 km yol yaparsın 14 depo lpg 1000 YTL ye dolsa 2000 YTL de LPG taktırmak için yaptığın masraf ı say 3000 ytl yi geçer sana. ama bana dersenki ben çok yol yapıyorum ozaman tamam taktır derim

Benim arabama gelince 1 depo ile 800 ila 1000 km yol gidebilen ( ki ben hiç gidemedim ama gidenler varmış ) bir deposu 110 ytl ye dolan bir araç 1.100 ytl ye 10.000 km devirirsin buda 10 depo eder corsa dizeli LPG li hiçbir araçla kıyaslamam bile :)

Son düzenleme:
Geri