corsa'mın bakımında neler değişmeli?

istanbul beyefendisi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Geçen yıl aldığım opel corsa 2003 o.v. arabam aldığımda 22500 deydi. Şu anda 32000'i geçti ve yağ değişimi gerekiyor (geçen yılki değişim kağıdında öyle yazıyor).

Bunun dışında başka nelerin değişmesi gerekiyor??? Geçen yıl yağı yağ filtresi hava filtresi ve ön balatalar değişmişti. Bu yıl ne yapmam gerekiyor? Bir yere sordum yağ, yağ filtresi, bujiler ve hava filtresi değişecek yüz lira verirsen yaparım dedi. Gerçketen hepsi değişmeli mi? Ayrıca fiyat nasıl?

Cevap verirseniz çok sevinirim a dostlar...

yağ, yağ filtresi,hava filtresi,bujiler ve ek olarak benzin filtresi ve polen filtresini de değiştirin.aracı 2.el olarak aldığınız için bunların tümünü yenileyin.zaten çok bi rakam tutmazlar.
parçaların orjinal olduğundan eminsen 100 tl fiyat normal sayılır.işçiliği de düşünmek lazım.
benzin ve polen filtresini de eklerseniz fiyat biraz daha artar.hazır bakım yaptırırken balata temizlemek için sprey alın bir kutu.sanırım 150 tl ye işçilik dahil bu parçaların hepsini halledersin.

aracı sıfır aldım yaptırdığım bakımları yazayım...

15.000 km : ilk bakım opel yetkili servisinde

tüm filtreler, yağ

22.500 km : sadece yağ değiştim

30.000 km

tüm filtreler, yağ artı 'Bujiler'

37.500 km

sadece yağ

45.000 bakımında yağ artı filtreler değişcek
52.500 de sadece yağ
60.000 de ise yağ filtreler ve bujiler

umarım periyodu aktarabilmişimdir... bunlar standart bakımlar.. arabanın ihtiyacına göre atıyorum baskı balata falan da değişebilir.. onları bilmiorum yazmadım...

bu arada 24.000 km deyken servis ön balataların bittiğini söledi ve değiştirdiler, babama kalırsa 24000 de balata bitmezmiş kazıklamışlar :D ben 50.000 e yaklaşırken ön balataları bi kontrol ettircem

fiyat normal, değişmesi gereken rutin olarak, motor yağı-bujiler-yakıt(benzin) filtresi-yağ filtresi-hava filtresi-polen filtresi
bunların dışında 32.000 km de ekstra olarak birşey çıkacağını sanmıyorum ama fren aksamı ve ön arka takımlara bakılıp kontrol edilerek varsa birşey değişir, viraj lastikleri balatalar gibi... ama bir problem olacağını sanmıyorum

Geri