Corsam Yekiniyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DJHAKLY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DJHAKLY

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Geçenlerde Corsa B yine yekinmeye başladı. Özellikle 1. ve 2 viteste yokuş aşağı bile giderken yekiniyor. 2 önceki benzinden kalanlarda yekinme vardı, yakıttandır diye iyice bitirip benzin aldım, sorun kalmadı, 1 önceki benzinin çoğunu yaktım sonlara doğru yine başladı. hatta niye yapıyor diye garajda kaputu açıp sağ önden arabayı bi salladım neredeyse boğulacaktı. Dün benzini yine aldım 350 km gittim geldim araç tık demedi.

Bu ileri geri hareketlerin motora dişlileri vs zarar vermesinden de korkuyorum. Ayrıca sürücü ve yolcu için de rahatsız edici oluyor.

Bu yekinme problemine yardımcı olursanız sevinirim.

yekinmek ne demek bilmiyorum fakat silkeleme yapıyorsa krum bağlamış motor.

pompadan olabilir mi acaba?

Burada yekinmekten kastım. Hani araçta hızlı hızlı firen yapıp bırakınca araç sallanır, bu işlemi benim araç 1. ve 2. viteste giderken yapıyor. Bu işlemi de o firenden daha seri yapıyor.
ilk arabacımız onun için fazla bilgim yok ama ehliyet sınavındaki motor bilgilerime göre:
1) Distribütör
2) Pompa veya enjeksiyonlar
3) Depoda pislik bulunmasından şüpheleniyorum.

Bujileri, yağını, hava filtresini, benjin filtresini yeni değiştirdik. Hatta o zaman bir de depo ve enjeksiyonları felan temizlesin diye yakıta katkı maddesi aldık. ama hala aynı sorun durup durup karşımıza çıkıyor.

arıza lambası yanıyormu

97 model ve 94000 km de, hiçbir arıza lambası da yanmıyor üstüne üstlük, marş desen bir basışta alıyor. Bir de çalıştırınca arkadan sanki lastik hava kaçırırmış gibi ses geliyor tabi lastiklerle alakası yok.

gökalp; kurum bağlamış olabilir demiş ama http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=13998 burada kurum bağlayan araç yığılmaya ve çok yakmaya başlar demiş 2 gün önceki yolculukta 100 km de 5 lt yaktı ve yolcu durumuna göre Ankara Pursaklar yokuşunu 3 kişi 5. viteste bile çıkmışımdır.

Son düzenleme:
ben de 2000 model 1,4 16v var. yeni aldım ve yeni bakım yaptırdım. aracın çekişi çok iyi. ama 1 ve 2. viteste söylediğiniz olayı bende de yapıyor. eğer ayağımı gazdan çekersem. yani yavaş giderken ayağımı gazdan çekince yapıyor.

bendede 99 corsa gls var bazen bende de gazgan ayağımı çekince (kompresyon) bi gidip gelme oluyo ben bunu yakıt pompasına bağlıyorum genelde depo dip gezerim ama senin anlattığın kadar sert olmuyo ve bi kere felan yapıyo kesiliooo ama aracımın bakımları zamında yapılır ve kronik bi rahatsızlığı yok.....

yekinme = yığılma

aynı sorun bendede var. daha önce sordum en azından yekinmenin (orta anadolu lençesiyle ) yığılma olduğunu öğrendim ama sorun gitmedi. sorunla yaşamayı öğrendim.

bendede 99 corsa gls var bazen bende de gazgan ayağımı çekince (kompresyon) bi gidip gelme oluyo ben bunu yakıt pompasına bağlıyorum genelde depo dip gezerim ama senin anlattığın kadar sert olmuyo ve bi kere felan yapıyo kesiliooo ama aracımın bakımları zamında yapılır ve kronik bi rahatsızlığı yok.....

bu sorun rolanti ayar motorundan kaynaklanıyor olabilir..kronik bir rahatsızlık değil..

Geri